Uutiset

Itseluottamusta ja iloa

KJP:n B-tyttöjen Kakkosta ja naisten Kolmosta pelaava pirteä ryhmä osaa nousta tappioasemasta.

Naisten jalkapalloilu saattaa olla maailmanlaajuisesti jopa nopeimmin imagoaan nostava urheilumuoto. Media uutisoi arvokisat kattavasti ja Suomessakin maajoukkueen pelaajien ammattilaisuraa seurataan tarkasti.

- Lajin kansainväliset suurseurat ovat alkaneet panostaa naisfutikseen ja se näkyy, KJP:n B-tyttöjä ja KJP Susien naisia valmentava Joni Huhtala muistuttaa.

KJP:n runko ahkeroi kahdessa sarjassa, B-tyttöjen Kakkosessa ja naisten Kolmosessa.

- Tytöissä tavoitteena on nousu Ykköseen ja naisissa haastetaan – ja molemmissa tullaan pärjäämään. Tyttöjen sarja on alkanut kahdella voitolla, ja viimeksi ollaan hävitty joskus talvella.

PU-62:n KJP pöllytti avauksessa vieraissa 5-1 ja Kuopion Pallo-Kissat kotona 3-1. Avauspelin maaleista vastasivat Nea Riikonen (3) ja Essi Kainulainen (2), ja kotipelissä onnistuivat maalinteossa Auri Laurinantti, Amanda Myller ja Juliette Hallikas.

Kohti nousutavoitetta joukkue kulkee ilmeisen määrätietoisesti, sillä Siilinjärven vieraspelit joukkue hoitaa tuplana saman viikonlopun aikana. Valinta on pelillisesti rankka, mutta matkustamista ajatellen huomattavan järkevä.

Naisten sarja on vasta alkamassa. Sarjassa on myös mukavan lyhyitä pelimatkoja, mm. Kajo.

- FC KTP on todennäköisesti erittäin vahva.

 

Itseluottamus ja iloisuus

 

Kun Huhtalalta kysyy hänen ryhmänsä suurinta vahvuutta, vastausta ei kauan tarvitse miettiä.

- Itseluottamus. Ollaan oltu useassa pelissä tappiolla, mutta noustu voittoon. Joukkue on kärsivällinen ja tekee sovittuja asioita.

Valmentaja näkee tappioasemassakin kentällä juuri sen piirteen, jonka haluaakin – iloisuuden. Ruohonjuuritasolta alkavassa tekemisessä kehitystä on olennaisesti se, että pelaajat pitävät siitä mitä tekevät.

- Iso tavoite on, että pelaajat nauttivat. Kun pelaaja saa pallon, hänen ei pidä ensimmäiseksi alkaa pelätä virhettä. Virheitä tulee ja virheistä opitaan, Joni Huhtala avaa filosofiaansa.

Aiemmin poikajoukkueita valmentanut Huhtala ei näe tyttöjen ja naisten valmentamisessa olennaisia eroja aiempaan, paitsi että poikien kanssa voi olla hieman tiukempi. Vai oliko se niin...

- Talvella tytöt sanoivat minulle, että voit kyllä sanoa tiukemminkin, päävalmentaja myhäilee.

 

Pallon kanssa

 

Viime vuonna KJP:n ryhmässä oli muutama tyttö Kouvolan ulkopuolelta, mutta tällä kaudella joukkue on hyvin paikallinen.

- Tässä tehdään uutta kasvua oman alueen tytöillä, Huhtala muistuttaa.

Tulevaisuutta ajatellen kelpaisi toki sellainenkin tilanne, jossa tasokkaaksi vakiintunut sarjataso ja tekeminen toimisi lisähoukuttimena vaikkapa ammattikorkeakoulua valittaessa.

Nautintoa ja iloa KJP:n mimmit hakevat Huhtalan alaisuudessa mahdollisimman paljon pallon kanssa. Pallonkäsittelytaito on koko homman kivijalka.

Joukkueena pelaamiseen korona-aika toi takapakkia kuten kaikille muillekin. Huhtala näkee kuitenkin positiivisena sen, että nyt joka peliin pystyy hakemaan kehitystä.

Päävalmentajan alkuperäinen futishaave oli tehdä pelaamisesta ammatti. Jalkapallosta tuli ammatti, mutta ei numeropaita päällä.

- Saan tehdä tätä työtä päätoimisena, enkä ole katunut valintaani, Ammattivalmentajatutkintoa suorittava Huhtala sanoo.

 

KJP B-tytöt/KJP Sudet naiset:

 

B-tyttöjen Kakkosessa lisäksi FC Siili, PU-62/2 ja Pallo-Kissat/2.

Naisten Kolmosessa lisäksi Kajo, FC KTP, STPS (kotiavaus 28.6.), PU-62 ja PEPO.

Kotikenttänä Kymenlaakson Sähkö Stadion, Myllykoski.

Pelaajat: Anna Holopainen, Ellan Arpiainen, Miia Mansanthia, Kiia Karoliina Kankainen, Juliette Hallikas, Nea Riikonen, Senni Espo, Emmi Hostikka, Else Leino, Hanna Mankki, Veera En, Mona Liukkonen, Auri Laurinantti, Lotta Nieminen, Essi Kaijanmäki, Aino Kurittu, Jenni Korppi, Kaisla Moisio, Piitu Jaakkola, Amanda Myller, Essi Kainulainen, Iida Mankki, Ella Hämäläinen, Sara Korhonen, Inka Sihvola, Ella Sihvola, Erica Seppänen Hernandez.

Päävalmentaja Joni Huhtala, valmentajat Mika Hostikka, Juuso Hämäläinen, Vesa Stenroos. Joukkueenjohtajat Ari Hallikas, Pirkko Itälä, Harri Moisio. Maalivahtivalmentaja Tommi Kainulainen, huoltaja Timo Mankki.

 

 


KJP TYTOT

Kuvauksesta olisi ehdottomasti pitänyt kertoa etukäteen, oli KJP:n pirteän harjoitusryhmän lähes yksimielinen kanta.

HUHTALA

Joni Huhtala asetteli nais- ja tyttöpelaajien kanssa aloittaessaan aluksi sanojaan, mutta talvella joukkueelta tuli selvä viesti – voit kyllä sanoa tiukemminkin!