Jatkopäätöksiä ja uusia haasteita
Julkaistu: 24.03.2021 17.22

Jatkopäätöksiä ja uusia haasteita


KJP:n joukkue jossain vaiheessa alkavaan Kolmoseen alkaa olla hyvällä mallilla. Simo Marttilan arvio joukkueen nuorentumisesta toteutuu myös.

Kouvolan Jalkapallo KJP:n miesten edustusjoukkue on kerännyt koronatalven mittaan tasaisesti uusia sopimuspelaajia. Tiistain jälkeen nimi on paperissa jo 15 pelaajalla, ja varmoja mutta allekirjoitukseen vielä ehtimättömiä pelaajia on lisäksi muutamia. KJP:n päävalmentaja Simo Marttila pitää tilannetta hyvänä – etenkin siihen nähden, että kausi tuskin alkaa suunnitellusti huhtikuussa.

- Viime kauden KJP Susista lähti paljon pelaajia. Silti jalkeille saadaan kilpailukykyinen ryhmä. Peliryhmitystä ajatellen maalivahtiosasto, keskikenttä ja hyökkäys ovat jo hyvässä kunnossa. Puolustuksessa muutokset ovat olleet isoimpia, mutta sinnekin on löytynyt ja löytymässä hyviä ja monipuolisia pelaajia, Marttila näkee. Päävalmentaja lupaili jo syksyllä, että KJP tulee nuortumaan viime kauden edustusjoukkueesta. Näin myös käy, sillä hyvin pelanneen P17-joukkueen lupauksista jo neljällä on sopimus edustukseen.

- Pyrin siihen, että jokaiselle kertyy kokemusta ja minuutteja. Pelaajatilanteeseen tietenkin vaikuttaa se, että meillä on MYPA:n kanssa sekä yhteistyöseura- että farmisopimus. Yhteistyöseurasopimuksen puitteissa nuoret pelaajat voivat liikkua hyvinkin nopeasti seurasta toiseen, farmi taas takaa myös kokeneemmille mahdollisuuden vaihdella joukkuetta, Simo selvittää.


KJP:n ryhmä täydentyi viimeisimmässä sopimuspelaajaerässä kokemuksella ja nuoruudella, vasemmalta maalivahti Tommi Mensonen, laitapakki Jarkko Iiskola, hyökkääjä Kalle Sippula, laitapakki Lauri Ihalainen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Juho Innanen.

Kunnossa koronatauolta
Tällä kertaa esittelemme sopimuspelaajista vanhat tutut Kalle Sippulan ja Tommi Mensosen sekä P17-joukkueessa pelanneet Lauri Ihalaisen ja Juho Innasen. Laitapakki Jarkko Iiskola nautti pelaamisesta viime kaudella ja arvioikin kauden lopulla, että jatkoa saattaa tulla. Näin sitten kävi. - Oli mukavaa, kun sai harjoitella ja pelata paljon. Kun viime kaudesta jäi viimeisen pelin häviämisen myötä myös nälkää ja kotoakin lupa irtosi, niin oli helppo tehdä jatkopäätös, 33-vuotias nouseva laitapakki tunnustaa. Iiskola on tunnettu siitä, ettei kunto eikä lihaskunto lopu kesken. Koronasulku syö kaikkia joukkueurheilijoita, mutta samalla se pistää omin päin treenaajat myös melkoiseen testiin. - Nyt testataan joukkueurheilijan selkärankaa. Kun yhteisharjoitukset taas alkavat, niihin pitää tulla hyvässä kunnossa, Jake innostaa myös muita kotitöihin. Itäinen Kolmosen lohko sopii Iiskolalle hyvin, Helsinkiin reissaaminen ei olisi etenkään korona-aikana ykkösjuttu.


Hattutemppu tavoitteena
Helposti syntyi myös 24-vuotiaan kärkimiehen Kalle Sippulan jatkopäätös. - Viime kesä meni hyvin niin joukkueelta kuin itseltäkin. Maaleja olisin tietysti voinut tehdä enemmän, mutta jääköön tulevalle kaudelle. Yksi tavoite olisi tehdä KJP:ssä hattutemppu – viime kaudella pääsin kaksi kertaa kahteen maaliin, mutta toisella kerralla joukkuekaverin jalka osui maaliviivalla palloon ja kolmas jäi tulematta, Kalle naurahtaa. Sippula on 190-senttisenä hyökkääjänä paha pidettävä. Siihenkin nähden viime kausi meni mainiosti, koska puolustajien sumpussa ahertaminen ei tuonut isompia vammoja. - Pelaamaan lähteminen pienellä treenimäärällä ei ole helppoa. Tilanne motivoi treenaamaan nyt yksinkin, vaikka se ei perinteisesti ole ollut minulle kovin helppoa. Vaikka joukkueen nimilista ei ole vielä valmis, Kalle näkee selvän tavoitteen. - Sama kuin viime kaudella, kärkipäässä pitää pelata, ja aktiivista peliä.


Valmiina tositoimiin
Tommi Mensonen on Sippulan tapaan 24-vuotias. Varkauden JK:n kasvatti on pelannut jo varhaisesta juniori-iästä lähtien maalivahtina. Viime kaudella pelejä kertyi tilille kaksi. - Se on vaan pidettävä itsensä valmiina auttamaan joukkuetta, jos tilanne sitä edellyttää. Viime kaudella pelasin molemmat LaPa-ottelut, joista toisesta jäi asioita hampaankoloon, Mensonen tunnustaa. Muuten viime kauden torjuntavastuun kantoi Liigaa myöten kenttiä nähnyt Ville Iiskola. - Olen saanut Villeltä ja toki toiseltakin Villeltä (maalivahtivalmentaja Ville Lehtinen) hyviä vinkkejä. Yksin harjoitellessa pyrin pitämään fysiikasta huolen, sillä se on maalivahdillekin tärkeä osa-alue. Joukkueen nimilistan muuttuminen ei seurallista savolaista haittaa, jokainen otetaan hyvin vastaan. - Kyllähän uudet kasvot tuovat aina oman mausteensa. Se on vaan hyvä, että tulee uusia pelaajia, eikä meille muodostu mitään kuppikuntia, vaan kaikki juttelevat kaikkien kanssa, Tommi lupaa.

Kausi jäi kesken
Lauri Ihalainen käy töissä ja opiskelee talonrakentajaksi. Ajokortti on jo taskussa, vaikka 18 vuotta tulee täyteen vasta kesällä. Kolmosen peleihin nuorella Kumun kasvatilla on varmasti kova polte, sillä viime kausi KJP:n P17-ryhmässä jäi ikävästi kesken. - Jalka meni rikki joukkueen harjoituksissa ja kausi oli siinä. Kävin kuitenkin jännittämässä kavereiden puolesta, ja tuloshan oli mainio, oikeana laitapakkina pelannut Lauri kehuu. Vaikka Ihalainen vakiintuikin terveenä ollessaan pakin tontille, vaihteluakin on ollut.

- C-junioreista lähtien olen pelannut jokseenkin kaikkia paikkoja, paitsi maalivahtia. Miesten harjoituksissa kovuutta on enemmän kuin junioreissa. Peleissä vanhempia ja kokeneempia ei parane pelätä – niitataan vaan vähän kovempaa, niin korkeammalta kaatuvat, Ihalainen sanoo asenteella odottaen innolla niitä kokemuksia, joita miesten pelit tuovat.

Paikkoja itselle ja muille
Ihalaisen tapaan Juho Innanen pelasi viime kaudella KJP:n P17-ryhmässä, joka siis lunasti komeasti paikan ikäluokan SM-karsintaan. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Susien kasvatti on jo 18-vuotias, joten ikäluokka jäi taakse ja kuvioihin tulivat miesten pelit. - Paras puoleni on mielestäni maalien tekeminen ja maalisyöttöjen antaminen. Minulle tyypillisin osuma syntyy omasta esityöstä. Eniten parannettavaa on sitten puolustuspelissä, vasenjalkaiseksi tunnustautuva Juho laskee. Innanen käy myös ammattikoulua, jonka päätteeksi odottavat merkonomin paperit. Harjoitustauon aikana Juho käy mahdollisimman usein kentällä, eli töitä ja toistoja pallon kanssa. - Ensi kauden tavoite on pelata mahdollisimman hyvin. Pitemmän ajan tavoitteena näen, että jalkapalloilu voisi olla joskus ammatti. Juhon suosikki on muutamat MM-kisat sitten loistanut Italian Mario Balotelli. Jalkapallon lisäksi nuori mies harrastaa - jalkapalloa, nimittäin FIFA:a Pleikkarilla.

Teksti ja kuvat Markku Lintula

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20