Vääntövoimaa ja nuorta nopeutta
Julkaistu: 11.01.2021 18.41

Vääntövoimaa ja nuorta nopeutta

24.11.2021

Jere Sjögren (vasemmalla) ja Onni Viherkoski pukeutuvat kaudella 2021 KJP:n mustavalkoisiin. Viime kaudella Viherkoski pelasi KJP:n menestyksekkäässä P17-joukkueessa ja Sjögren KJP Susissa.

KJP Susien jalkapalloilijat olivat menneellä kaudella hyvillään siitä, että joukkue oli innostava ja opettava yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Ensi kesän Kolmoseen valmistautuvaan Kouvolan Jalkapallon KJP:n edustusjoukkueeseen näyttää muovautuvan hyvin samantyyppinen rakenne.

Tiistaina sopimuksen allekirjoittaneessa kaksikossa Jere Sjögren edustaa kokemusta ja Onni Viherkoski nuoruutta. Keskikentän pohjalla viihtyvä ja reviiriään jämäkästi vahtiva Sjögren on 32-vuotias, abiturientti ja laitapakki Viherkoski puolestaan 18-vuotias.

- Ensi kauden kokoonpano ei tietenkään ole vielä tiedossa, mutta toivottavasti siinä on nuoria paikkaamassa meidän kokeneempien hiipuvia ominaisuuksia, ja kokeneet taas pystyvät tukemaan ja neuvomaan, Sjögren vertaa.

KJP:llä on tällä hetkellä 7 sopimuspelaajaa, mutta seuran avoimissa harjoituksissa on kuitenkin käynyt parhaimmillaan 18-20 miestä.

- Saamme varmasti jalkeille kilpailukykyisen edustusjoukkueen, toiminnanjohtaja Harri Koskinen vakuuttaa.

Pelaaminen kohokohta

Jere Sjögren on Keravan kasvatti, jonka työ toi Kouvolaan. Ensimmäinen seura oli Peltirumpu, josta Jere siirtyi viime kaudeksi fuusiojoukkue KJP Susiin käytyään välillä myös Tuusulassa.

Susien, Rummun ja junioreiden yhteinen sävel oli hyvää vauhtia löytymässä, ja helmikuun harjoituspeleissä tulos oli ajankohtaan nähden jopa hämmästyttävän hyvä. Sitten korona sotki harjoittelukuviot, kuten teki lähes koko yhteiskunnalle.
- Viime kauden kohokohdaksi lasken sen, että kausi ylipäänsä päästiin pelaamaan. Kun kauteen valmistautuu henkisesti ja odottaa innolla joukkueen rakentumista, olisi ollut kamalaa jättää se kokonaan pelaamatta, Jere myöntää.

Pelillisesti KJP Sudet oli oman lohkonsa kiistattomassa kärkikolmikossa. Lopullinen nokkimisjärjestys selkiytyi vasta yläjatkosarjan päätöskierroksella, jolla PeKa oli Kotkassa selvästi parempi.
- Tietenkin olisi ollut parasta voittaa sarja, mutta PeKa oli parempi joukkue ja oikea ryhmä nousemaan kakkoseen. KJP Sudet ei saanut syyspeleissä enää aivan samanlaista virettä päälle kuin parhaimmillaan. Eniten jäi harmittamaan tappio LaPalle vieraissa, mutta toisaalta välillä on todella hyvä hävitä. Tappion myötä oppii muistamaan, kuinka kivaa voittaminen onkaan.

Diesel vääntää

Sjögrenin vahvuus kentällä on kaksinkamppailuissa ja kontaktia kaihtamattomassa pelissä. Tietenkin mielessä kangastelee aina sekin, että pallonriisto maistuu entistä paremmalta, jos sen myötä pystyy avaamaan tekopaikan omalle joukkueelle.

- Missä joukkueessa pelaankaan, olen yleensä kestävyystestin ykkönen – ja tulen olemaan myös ensi kaudella. Vauhti ei sen sijaan ole enää parhaimmillaan, vaan meno on pikemminkin dieselin hörskytystä, Jere naurahtaa. Niin tai näin, mutta dieseleissä on automiesten tietämyksen mukaan vankempi vääntö kuin kierrosherkissä bensakoneissa.

Monipuolisesti kuntoilevalle Sjögrenille jalkapallo on tällä hetkellä ainoa joukkuelaji. Joukkueena toimiminen on Jeren mielestä monin tavoin palkitsevaa yhteisen matkan tutustuttaessa pelaajat ja auttaessa valmennusta löytämään kunkin vahvuudet.
- Kaikissa organisaatioissa asema pitää ansaita, ja joukkueen vahvuus koostuu siitä, että mahdollisimman moni pelaaja pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan. Uuteen kauteen valmistautuminen uusien pelikavereiden kanssa on aina mielenkiintoista.


Ykköstä ja Nelosta

Onni Viherkoski on MYPA:n kasvatti, jolle riitti menneellä kaudella otteluita. Ponnen riveissä Nelosessa hän pelasi 10 peliä, KJP:n P17-joukkueen Ykkösessä 8 ja vielä KJP Susissakin yhden.

- Nelosessa pelaamisesta oli varmasti hyötyä; sieltä sai kovuutta, jota kyllä pitää hankkia vielä lisääkin. 17-vuotiaiden Ykkönen oli tasokas sarja, ja nousupaikan saaminen siinä sarjassa on varmaankin tähänastisen urani paras saavutus, Onni pohtii.

Viherkoski pelaa oikeana laitapakkina ja on pelannut jokseenkin koko uransa samalla tontilla. Miesten Nelosessa vastaan tuli helposti parikymmentä kiloa painavampia jässiköitä. Silloin pitää iskeä omilla aseilla.
- Nopeus on varmaan paras puoleni. Sitäkin olen kyennyt kehittämään viime vuosina. Kairattuaan nopeudellaan pallon pois vastustajan linkiltä, Viherkoski ei arastellut nousemista. Toisaalta hyvä ratkaisu saattoi olla myös nopea avaus omille.

Viherkoski valmistautuu sekä tulevaan jalkapallokauteen mutta myös ylioppilaskirjoituksiin. Kouvolan Yhteislyseossa on menossa viimeinen luokka. Koronan vuoksi kirjoitusten toteuttamistavasta ei marraskuussa osaa sanoa paljonkaan, mutta muutoin Onni suhtautuu koitokseen luottavaisena.
- Koulun jälkeen suuntaan varmaankin armeijaan. Myöhemmistä suunnitelmista ei ole vielä varmuutta, mutta ainakin ura Puolustusvoimissa kiinnostaisi, Viherkoski myöntää.

Jalkapalloilun puolella nuoren miehen jalat ovat maassa, eli tavoitteita ruuvataan pykälä kerrallaan, jos siltä tuntuu.
- Tällä hetkellä on ihan hyvä tavoite päästä pelaamaan Kolmosessa, eli tavoitteena on lunastaa omilla otteilla peliaikaa, Juventuksen ja Real Madridin pelityyleistä pitävä Onni laskee.


KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20