Nuoret laitapelaajat valitsivat KJP:n
Julkaistu: 14.01.2021 19.15

Nuoret laitapelaajat valitsivat KJP:n


Viimeisimmät sopimuspelaajat ovat Juhani Rauos 17 - vuotias (vasemmalla), Oskari Nurminen 22 ja Pyry Kuoppamäki 20 nähdään ensi kaudella KJP:n edustusjoukkueessa. Rauos pelasi menneellä kaudella KJP:n lujassa P17-joukkueessa, Nurminen KJP Susissa ja Kuoppamäki piti armeijan vuoksi välivuoden.

Päävalmentaja Simo Marttila arveli, että KJP:n ensi kauden edustusjoukkue tulee nuorentumaan KJP Susien menneen kauden ryhmästä ainakin hieman. Viimeisimmät pelaajasopimukset tukevat Marttilan arviota, sillä Oskari Nurminen on 22-vuotias, Pyry Kuoppamäki 20 ja Juhani Rauos 17. Tuoreimman sopimuskolmikon keski-ikä on siis karvan alle 20 vuotta.

Kaikki kolme ovat laitapelaajia, Nurminen ja Kuoppamäki hyökkäävässä ja Rauos puolustavassa roolissa. Ja vaikka Kouvolan jalkapallokuviot ovat melko pienet ja naamat tuttuja, yksikään kolmikosta ei ole koskaan aiemmin ollut Simo Marttilan valmennuksessa.

Ensimmäisessä pelaaja- ja valmentajajulkistuksessa Kouvolan Jalkapallo esitteli enemmänkin kokemusta Ville Iiskolan ja Niko Nakarin jatkopaperien myötä. Joukkue Kolmoseen rakentuu aikataulussaan, ja lisää nimiä kouvolalaispelaajista koostuvaan joukkueeseen tulee aivan lähiaikoina.

Nurminen viihtyi linkkinä

MYPA:n paidassa kaudet 2018-2019 laitapakkina urakoinut Susien kasvatti Oskari Nurminen solahti KJP Susissa laitahyökkääjäksi. Maaleja syntyi runko- ja jatkosarjassa 4+2, mutta tolpat ja maalivahtien haamupelastukset mukaan ynnäten saldo olisi voinut olla parin prosentin tuurin lisäyksellä kaksinumeroinen.

- Pidin linkkinä pelaamisesta enemmän kuin pakkina pelaamisesta, ja pääsin tekemään niitä maalejakin. Sinällään siirto hyökkäävämpään rooliin ei ollut vaikea, koska olen pitkin uraa ollut valmis pelaamaan juuri siellä, missä on eniten tarvetta – jokapaikan höylä. Lähes kaikkea on kokeiltu, paitsi maalivahdin paikkaa, Ossi naurahtaa.

Nurmisen juoksuvoima avasi viime kaudella paikkoja niin miehelle itselleen kuin muillekin punapaidoille. Mies ei luovuttanut missään vaiheessa, jos pallo pidettävissä rajojen sisäpuolella. Vaikka Kolmosta tahkottiinkin, sana kiertää.
- Olisi ollut muitakin vaihtoehtoja, mutta työn ja muiden harrastusten vuoksi tämä oli paras ratkaisu; ehtii kesällä urheilemaan muutakin kuin jalkapalloa.

Nurminen työskentelee UPM:n paperitehtaalla sähköasentajana. Se muu urheiluharrastus onkin sitten eksoottisempaa tavaraa.
- Alamäkipyöräily on todella mukava laji. Ai että onko kolissut...no jonkun verran. Kyllä siinä sattuu herkemmin kuin jalkapallossa.

Nurminen uskoo KJP:n saavan jalkeille hyvän ryhmän, johon jää onneksi myös sitä kokemusta. Pelimatkat eivät tule olemaan julmia, vaikka lähes paikallisvastus PeKa nousikin Kakkoseen.
- Tuttu ja turvallinen lohko!

Kuoppamäelle tuli välivuosi

Pyry Kuoppamäki on myös Susien kasvatti, joka pelasi muun muassa Mike Keeneyn valmentamassa Kakkosen porukassa 2019. Vastuuta tuli reippaasti,
mutta pisteitä ei niinkään. Vaikka kausi oli pisteiden valossa ankea, se ei johtanut 20-vuotiaan Pyryn välivuoteen. Armeija ja korona olivat muuttujapari, joka olisi tehnyt kunnollisen harjoittelun mahdottomaksi.

- Harjoittelusta neljän viikon tauon jälkeen ei olisi tullut mitään. Kotiudun armeijasta joulukuussa, joten ensi kautta varten pääsen vetämään ehjän harjoituskauden. Välivuosi on voinut tehdä hyvääkin, eikä kuntoni ole tämän vuoden aikana ainakaan huonontunut, Pyry arvioi.

Nurmisen tapaan pääasiassa laitahyökkääjänä viihtyvä Kuoppamäki tulee viettäneeksi intissä täyden vuoden. Hän kotiutuu vänrikkinä, joten kuntotesteistä löytyy muun muassa RUK:n perinteinen Kirkkojärven marssi, 33 kilometrin Kirkkis. Pelaajana Kuoppamäki luonnehtii itseään röyhkeäksi ja sisukkaaksi.
- Olen valmis tekemään duunia, siitä homma ei jää ainakaan kiinni. Jos teen maalin, se tulee yleensä boksissa oman haaston seurauksena.

KJP saa Kuoppamäestä paitsi pelaajan, myös todennäköistä apua valmennuspuolelle. Nuoresta iästään huolimatta pelimies on ehtinyt toimia juniorijoukkueissa valmentajana jo neljän vuoden ajan. Valmennustausta näkyy ajatuksissa tulevasta edustusjoukkueesta.
- Toivottavasti mukaan tulee paikallisia nuoria pelaajia, jotka ottavat rooli ja pääsevät siten pitemmälle.

Rauos hakee näyttöpaikkoja

Paikallisia nuoria edustaa 17-vuotias Kumun kasvatti Juhani Rauos. Kuusaan Lukiossa toisella luokalla opiskeleva nuori mies pelasi Kouvolan menneen kauden ehkäpä menestyneimmässä joukkueessa eli KJP:n P17-joukkueessa. - Tavoitteena oli pääsy SM-karsintaan, ja se saavutettiin. Joukkue on ollut käytännössä yhdessä jo monta vuotta, mikä näkyi niin yhteispelissä kuin hengessäkin, Juhani kehuu.

Juniorisarjoissa nousupaikan hankkinut joukkue ei yleensä pääse nauttimaan itse sarjasta. Huhtikuussa 18 vuotta täyttävänä Rauos ei enää mahdu B-nuoriin, eikä KJP:llä ole ainakaan vielä A-ikäisten joukkuetta.
- Miesten porukkaan liittyminen oli parempi vaihtoehto kuin lähteä pelaamaan A-nuorissa jollekin muulle paikkakunnalle. Tavoitteeni jalkapallossa on päästä askel kerrallaan mahdollisimman pitkälle, ja seuraava vaihe on näyttömahdollisuuksien lunastaminen miesten joukkueessa.

Rauos joutui jättämään KJP:n Ykkösen peleistä muutaman väliin sairastelun vuoksi. Ratkaisupeleissä oikea laitapakki oli paikallaan ja väläytti päätöspelissä Kuusysiä vastaan pari hienoa nousua.
- Tykkään noustakin, jos tilaa on. Puolustajana olen parhaimmillani ehkäpä katkoissa etupuolelta, mutta pääpelissä taas on varmaankin eniten kehitettävää, Juhani arvioi.

Ja vaikka pelistä tulee Kolmosessa varmasti fyysisempää kuin aiemmin, päättyneellä kaudella hyvin kehittynyt nuori mies ei pelkää kontakteja.


Teksti ja kuvat Markku Lintula

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20