15
TOU
16.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Suomen Cup

NouLa - KJP   0 - 2

Koivusaari TN

​KJP rynni cupissa jatkoon

Riku Venäläisen komea laukaus vapautti Järvenpäässä KJP:n peliä ja vastaavasti masensi NouLan miehistöä.


KJP rynni cupissa jatkoon

Seuraavaksi kaavio heittää vastaan Kakkosesta Salon Pallon. Sen kukistaminen veisi 16:n sakkiin.

Kouvolan Jalkapallo KJP on edennyt jalkapallon Suomen cupissa viidennelle kierrokselle eli 32:n parhaan sakkiin. Asia varmistui sunnuntaina Järvenpäässä, kun KJP:n tapaan Kolmosessa pelaava NouLa eli Nouseva Laaka jäi kouvolalaisten jälkeen niukahkoin mutta tapahtumien valossa selvin lukemin 0-2 (0-0).

KJP otti ottelun hallintaansa jokseenkin alusta lähtien, mutta ratkaisuyritykset menivät liialliseksi kuljetteluksi laukausten sijaan. Päävalmentaja Esa Udd puuttui asiaan tauolla, ja vetojakin alkoi tulla. Komein niistä napsahti 70. minuutilla, kun Otto Haimi siirsi nopeasti Jan Rytilahdelle, joka tarjoili edelleen Riku Venäläiselle. Edellisessä kotipelissä Riksan pommit paukkuivat yli, mutta tällä kertaa säädöt olivat täysin kohdillaan ja vieraiden peliä tuntuvasti vapauttanut laukaus painui yli 20 metristä yläkulmaan.

- Vaikka peli oli jo ensimmäisellä puoliajalla hallussa, meille sattui muutamia nukahduksia, joista NouLa olisi voinut päästä iskemään. Ville Iiskola maalilla pelasi kuitenkin mahtavan pelin ja otti tarvittavat ”Game saverit”, Udd kiitteli.


NouLa nosti, KJP reagoi

Jäätyään tappiolle, kotijoukkue alkoi luonnollisesti lisätä painetta hyökkäyssuuntaan. Kun paine alkoi kasvaa, Udd muutti kenttäryhmityksen perinteiseksi 4-4-2:ksi eli alakertaan tuli neljäs puolustaja kärjessä hyvin painineen Kalle Sippulan tilalle.

KJP teki kaikkiaan viisi vaihtoa, joissa nuoret pääsivät kokemaan cupin tunnelmaa tiukassa paikassa, vieraissa ja kaverin nostaessa linjaa. Kaikki meni kuitenkin tuloksellisesti hienosti.

- Keskittyminen oli jo parempaa kuin MiKP-pelissä, mutta vieläkään ei oltu ehkä ihan siinä vireessä, jossa olisi mahdollista olla. Parannettavaa siis jäi, Udd laski.

Ratkaisevan toisen maalin juoksi perille asti Oskari Nurminen. Jussi Lanu lähetti Nurmisen pitkään juoksuun lähes puolesta kentästä, ja kun mies pääsee vauhtiin, maalivahdin on turha odottaa apuja kentältä. 0-2 napsautti isäntien selkärangan lopullisesti.


Oskari Nurminen on tehnyt maaleja tasaiseen tahtiin. Kun syöttö on tarpeeksi hyvä, maisema vaihtuu tiuhaan.

KJP:n keskikentällä parivaljakko Riku Venäläinen-Jan Rytilahti toimii hyvin yhteen, työmoraalia riittää ja jälkeä syntyy. Topparina Samu Liukkonen onnistui jälleen erinomaisesti ja Iiskolan kokemus tulee esiin sitä varmemmin, mitä tärkeämmästä pelistä on kyse.

Ennen ottelua käytiin tarpeettomat paitapalaverit, kun NouLan lähettämä ohje KJP:n mustista pelipaidoista ei oikein toiminutkaan. Koska virhe oli järjestävän joukkueen, järvenpääläiset joutuivat lopulta itse pelaamaan väriliivit päällä.


Iso peli tulossa

Suomen cupin 5. kierroksen runkopäivät ovat 24.-26.5. KJP on seuraavassa ottelussaan kotijoukkue, joten vaikka vastustaja tulee sarjaporrasta ylempää, cupin luonteeseen kuuluu, että kaikki on mahdollista.

- Jo tähän asti hankittu menestys tietää varmaa paikkaa Regions cupin 8:n parhaan joukossa. Kolmosen porukoita on varsinaisessa cupissa vielä mukana muitakin, mutta seuraavalla kierroksella karsintaa varmasti tapahtuu. Jos pyöritellään ajatusta etenemisestä 6. kierrokselle, sitten vastustaja olisi taatusti jo todella kova nimi, päävalmentaja Udd muistutti.

SalPa on Kakkosen länsilohkossa ylempää keskikastia kahdella voitollaan ja kahdella tappiolla. Neljässä pelissä se on tehnyt ja päästänyt 9 maalia.

KJP - SalPa peli on alustavasti suunniteltu pelattavaksi torstaina 26.5


Päävalmentaja Esa Udd joutui välillä muistuttamaan laukomisesta, palloa kuljetettiin boksin rajoilla liian pitkään.

Tilastot
NouLa

0 - 2

(0-0)
70'MaaliVenäläinen Riku
84'MaaliNurminen Oskari

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20