31
TOU
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KoPa - KJP   2 - 0

Kotajärvi N

​​KJP:llä ei Lemillä särää eikä särmää

Pelaajia puuttui Kotajärven-reissulta, mutta eniten puuttui taisteluasennetta.

Kouvolan Jalkapallon vuoristorata jalkapallon Kolmosessa pysähtyi tiistai-iltana alamutkaan. Vierailu Lemillä Kotajärven Pallon isännöimässä kolean kelin ottelussa ei tuottanut maaliakaan. Kun KoPa teki kaksi, pisteet jäivät puhtaasti sarjanousijalle 2-0 (0-0).

KJP:ltä puuttui puolen tusinaa kokenutta pelaajaa lähinnä vammojen vuoksi. Miehistössä oli kuitenkin sekä leveyttä että laatua sen verran, että tarvittavat maalit olisi pitänyt pystyä iskemään.

Maalit teki kuitenkin kotijoukkue. Perttu Pietiläinen iski heti tauon jälkeen johtomaalin vieraiden löysän pelaamisen seurauksena, ja toisen KJP otti takkinsa yliajalla hakiessaan väkisin tasoitusta. Osumasta vastasi vaihtomies Niklas Santanen.

- Jos ei voita ykkös- eikä edes kakkospalloja, niin on vaikea voittaa peliäkään. Kentän pinta teki pelaamisen vaikeaksi, mutta sen taakse ei voi mennä. Jäimme tällä kertaa sarjajyrien jyräämäksi flegmaattisella esityksellä, päävalmentaja Esa Udd tuskaili.

Eli KJP:ltä puuttui säräpitäjässä erityisesti särmää.

Malinen torjui pisteet

KJP aloitti kolmen alakerralla ja viiden keskikentällä, mutta ainoastaan kärkipari Niko Nakari-Oskari Nurminen oli ennallaan. Pelistä puuttuneiden listalle lukeutuivat viime peleissä vahvasti pelanneet Jussi Lanu ja Riku Venäläinen, Jere Sjögren, Ville Iiskola, Jarkko Iiskola ja Miikka Äijö.

Kun kaksinkamppailuissa tuli kaiken aikaa turpaan, Udd yritti hakea herätystä vaihdoilla, turhaan. Pirteimmäksi nousi oikealla laidalla hyvällä asenteella pelannut Lukas Spiring. Lukas Spiring sai Lemin-vierailulta puhtaimmat paperit, oikeaan laitaan löytyi sekä vauhtia että asennetta.

Hyökkääjille siunaantui riittävä määrä avopaikkoja ottelun ratkaisemiseksi. Nurmisen ja Nakarin avopaikat tärvääntyivät kuitenkin hyvän ottelun pelanneen maalivahti Mats Malisen huippusuorituksiin. Malinen ei ole turhaan joukkueensa kapteeni.

KJP:n päävalmentajan manaamasta taisteluasenteen puuttumisesta käy hyväksi esimerkiksi KoPan avausmaali. Vierailla oli menossa ihan hyvän näköinen hyökkäys, kun kotijoukkueen pelaaja vei kahden kouvolalaisen välistä pallon melko vapaasti ja ajeli kenenkään estämättä jopa 16:n rajalle.

Kun kumpikaan menetyksen läheltä todistaneista pelimiehistä ei saanut itseään läpiajajan perään, puolustuksen tehtävä hankaloitui kummasti. Samaa ilmiötä oli nähtävissä SalPa-pelin ratkaisuhetkillä.

Laidasta laitaan

KJP on ollut Kolmosen lohkossaan hyvin todennäköisesti se joukkue, jonka suoritusten ääripäät ovat kauimpana toisistaan. HaPK- ja SalPa-pelien ensimmäiset puoliajat näyttivät noususta taistelevan ryhmän esityksiltä, mutta vastaavasti Mikkeli- ja SalPa-peleistä löytyy yhteensä 12 minuutin sysimusta pätkä.

Näyttää myös selvältä, että joukkueen kyky nollata mennyt tai lakata murehtimasta tulevaa, on kauden alkuvaiheessa vahvasti hakusessa. Mahtoiko jopa Cup-kankkunen painaa hartioilla Lemillä?

- Saattoi olla sitäkin. On totta, että suoritukset vaihtelevat aivan liikaa. Mutta pitää varmaan ottaa se pohjakosketus, jotta voi lähteä taas uuteen nousuun, Udd muistutti.

Jotta kärkikahinat eivät karkaa liian kauas, joukkueen on lähes pakko löytää oma pelinsä ensi tiistaiksi Heinolaan. Seuraava kotiottelu onkin siten 11.6. lauantaina, kun Keskuskentälle saapuu Imatran Palloseura, jonka alkukauden tiliä tahraa vain yllätystappio Savonlinnalle. IPS Edustus on teoriassa tasatahdissa MYPA:n kanssa, koska joukkueilla on hyvin erilaiset määrät pelejä tilillään.

- Heinolassa on huippukenttä, mutta vastaavasti Plaani on lohkon fyysisistä vastustajista, jopa se kaikkein fyysisin, Udd tiesi.


Jesse Lehtinen saa torjuttua pallon kulmaksi.


Niko Nakari joutui kapteenina toteamaan, että omat jäivät kaksinkamppailuissa yleensä toiseksi. Liikaa tilaa ei ollut Nakarillakaan.

- Markku Lintula -