1
LOK
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - MyPa  1 - 4

Keskuskenttä N

​Shokkialku naulasi derbyn

MyPa teki kaksi maalia kahdesta ensimmäisestä laukauksestaan. Kun KJP tämän jälkeen tuhlasi etsikkoaikansa, peli oli selvä jo taukoon mennessä.

Ei kääntänyt paikallispanos KJP:n kurssia jalkapallon Kolmosessa. KJP ja MyPa päättivät kautensa lauantaina Kouvolan Keskuskentällä, ja pelin oppi oli hyvin tuttu mustapaitojen viime kierroksilta. Eli jos annat pari helpohkoa, etkä sen jälkeen käytä omia paikkojasi, niin todennäköisesti tulee tauluun. Kuten tälläkin kertaa tuli maalein 1-4 (0-3).

Tämä oli kupletin juoni myös kauniina lokakuun 1. päivänä. Peli oli alle viiden minuutin 0-2 kahden MyPan hyvin pelaaman ja toisaalta KJP:n huolimattomasti puolustaman laitatilanteen jälkeen.

Tämän jälkeen KJP otti täysin otteen reiluksi 20 minuutiksi, mutta laukauksista puuttui osoite, onni tai voima.

Kun sitten hyvän hallintajakson ja kulmamyllytyksen jälkeen taululle helähti 0-3, peli oli taputeltu ja toinen puoliaika enää täysi muodollisuus.

- Niinhän se menee. Jos ei itse tee, niin kaveri tekee. Lisäksi pelin startti oli kyllä tosi heikko, KJP:n päävalmentaja Esa Udd huokaili.

Vaikka avopaikat menivät lopulta MyPalle hyvin niukasti, ehkä 8-9, oikea joukkue voitti. MyPa avasi nopeammin, eikä pelaajien etäisyyksissä tapahtunut sumppuuntumista kuin silloin tällöin.

MyPalle sarjan hopeaa

MyPan ratkaisumaaleista vastasivat todella napakan vedon esittänyt Joona Martikainen, hyvin oikealta noussut Sasu Hernesniemi ja Ville Iiskolan torjuntaan ensimmäisenä ehtinyt Elias Oijusluoma. Kosmeettisen neljännen maalin teki toisella puoliajalla Olli Mäkelä.

KJP:n kuparisen rikkoi aivan lopussa Nakari. MyPan joutuessa rikkomaan Nakaria rangaistuslauksen arvoisesti. Tämän KJP:n kapteeni tälläsi varmuudella maaliin . Takaiskusta huolimatta maalivahti Joel Peltola oli punapaitojen ykkönen nappaamalla kaksi tai kolme käytännössä varmaa maalia kulmaksi.

Muutenkin MyPan peliä leimasi turvallinen pelisuunnitelma. Jos merkattu kärki oli vauhdissa, palloa sai luvan kanssa panna yli sivurajan.

MyPan muut parhaat löytyivät maalintekijöistä. Martikaisella on Kolmoseen hurja rutiini. Oijusluomasta ja Hernesniemestä taas voinee sanoa, että he tuskin pelaavat Kolmosta ensi kaudella, vaan numeropaitoja löytynee ylempääkin. Ensiksi mainittu on iso ja nopea, ja Hernesniemi Jr on sitten alkukauden saanut ruutia etenkin spurtteihinsa jo ennestään hyvän laukaisutekniikan tueksi.

Tulos varmisti sen, että MyPa on Idän Kolmosen lohko B:ssä kakkonen Haminan jälkeen. Hamina lähtee karsimaan, mikä ei tietenkään takaa nousua.

Äijön ura pakettiin

KJP:n kapteenina aloitti 37-vuotias Miikka Äijö, jonka polvi mahdollisti selvästi vajaan avauspuoliajan mittaisen ahkeroinnin. Kapteenin nauha oli KJP:n kunnianosoitus kokeneelle paluumuuttajalle, joka pelasi derbyssä uransa viimeisen sarjapelin.

- Aloitin 17-vuotiaana Kajossa, joten ensimmäisestä miesten pelistä on jo 20 vuotta. Olin välillä kolme vuotta pelaamatta, mutta kun muutin takaisin Kouvolaan, halusin vielä palata kentälle useiden tuttujen kavereiden joukkuetoverina, Äijö kertasi.

Diplomi-insinöörin tarkkuudella kauden mittaan muutaman maalisyötön antanut Äijö sanoo saaneensa jalkapallolta paljon.

- Parasta tässä lajissa ovat ihmiset – pelaaja tietysti, mutta myös taustahenkilöt ja katsojat ja kaikki. Kautemme oli vaihteleva tuuletuksineen ja harmituksineen, mutta itse haluan aina muistaa vain myönteiset asiat, Äijö jatkoi.

Eli kaudessa oli surkeasta loppusuorasta huolimatta paljon hyvää, minkä myönsi myös päävalmentaja.

- Oman kylän pojille taisteltiin tosissaan. Lisäksi olen ylpeä siitä, että saimme hitsattua kymmenkunta nuorta pelaajaa miesten joukkueeseen, Udd laski.

Näin todellakin tapahtui, ja vaikka yksikään nuorista ei vetänyt virheetöntä sarjaa, kauden mittaan tapahtunut kehitys osaamisen ja erityisen näkemyksen osastolla oli ilahduttavaa.

Vaikka nuoret ottivat harppauksia ylöspäin, kaudesta tuli loukkaantumisten ja cup-kilpailuiden vuoksi risainen. Esimerkiksi takuuvarmana suorittajan tunnettu tsemppari Jarkko Iiskola pystyi pelaamaan vain muutaman pelin keväällä.

Muuttuvat avaukset

Kolmosen runkosarja käsitti 22 ottelua, joihin KJP laittoi 22 erilaista avauskokoonpanoa. Lauantaina laitapakin rooliin täydellisesti loksahtanut Jussi Lanu tipahti rivistä lämmittelyssä takareiden loukkaannuttua.

Toppariparina aloitti kokeneen Jere Sjögrenin ja nuoren Samu Liukkosen kaksikko, jossa kumpikin teki henkilökohtaisesti hienoja suorituksia, mutta aika ajoin kaksikko ajautui liian lähelle toisiaan.

Toiselle puoliajalle KJP:n täsmäpommien tähtääjä Riku Venäläinen laitettiinkin lähes liberoksi 80-luvun malliin, eikä takaiskuja tullut enää kuin yksi.

Nuorista Otto Haimi palkittiin, eikä pyttykerhon näkemystä voi haastaa. Vaihdosta tulleet Tiitus Mäkinen ja Lukas Spiring tekivät voitavansa, ja Anssi Jokela väläytteli kaukotykkiään pariin kertaan kansaa kohahduttavasi.

KJP:n kaikkein kokenein pelaaja Ville Iiskola joutui jättämään kentän toisella puoliajalla lähentäjälihaksen venähdykseen. Maalille asteli Riiko Martiskainen, joka täytti saman päivänä kaksi asiaa: 18 vuotta ja paikkansa kokoonpanossa.

- Reisi alkoi tuntua jo edellisessä tilanteessa. Ei mitään vakavaa, eli kyseessä ei ollut jäähyväisottelu, keltaista korttia kommenteistaan katsellut maalivahtivalmentaja Ville Lehtinen tiesi.

Pelaajista KJP sai neljä varoitusta ja MyPa kaksi. Erotuomari Roope Pynnönen selvisi silti iltapäivästä varsin kuivin jaloin. Pari rumaa jäi näkemättä – ehkä maskin vuoksi – mutta kommunikointi pelaajien kanssa oli alusta loppuun selkeää. Mitään keskustelukerhoja ei päässyt muodostumaan.


Otto Haimi nappaa lennokkaasti ja taidolla pallon haltuun. Syöttöä ryntää peittämään viime kaudella KJP:ssä pelannut Juhani Rauos.


Jere Sjögren toipui kauden päätösotteluun ja pärjäsi fysiikassa hyvin vieraille – kuten kevätkierroksellakin. Tällä kertaa Sasu Hernesniemi jää niukasti taakse.


Niko Roiton kanssa kamppaileva Miikka Äijö pelasi viimeisen sarjaottelunsa pitkällä urallaan. Tästä hyvästä usein kapteenina toiminut Äijö sai aloittaa C-nauha hihassaan.


Riiko Martiskainen sai komennuksen tolppien väliin Ville Iiskolan loukkaannuttua. Martikainen pelasi kuin miehet, ja pelipäivänä hän sitä paitsi täytti 18 vuotta.

Tilastot

1 - 4

MyPa
(0-3)
3'MaaliMartikainen Joona
5'MaaliHernesniemi Sasu
27'MaaliOijusluoma Elias
70'MaaliMäkelä Olli
89'MaaliNakari Niko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20