KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Union Plaani  0 - 0

Sarkola TN

Asenne tapissa, maalinteko hukassa

Maalinteko on jumissa, mutta siitä huolimatta KJP nosti torstaina Sarkolan komeissa iltavaloissa päänsä komeasti vedenpinnan yläpuolelle jalkapallon Kolmosessa. Kauden ensimmäinen maaliton tasapeli edellisellä kierroksella MyPan voittanutta Heinolan Union Plaania vastaan oli ryhtiliike, joka olisi ansainnut myös palkinnon.

Peli päättyi siis 0-0 kahden hyvin erilaisen puoliajan jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla Plaani kyllä prässäsi lujaa ylhäältä, mutta palloa pitäessään joukkue liikutteli palloa puutumiseen saakka poikittain. 8-10 syöttöä ei vienyt pelivälinettä käytännössä yhtään lähemmäs KJP:n maalia, joten eipä ollut ihme, että vierailla oli taukoon mennessä tasan yksi tekopaikka. Siinä Ville Iiskola torjui helposti Samuel Kouhian vedon.

Paikoilla ei juhlinut myöskään kotijoukkue. Sen selkeänä taktiikkana oli juosta avauskokoonpanolla Heinolalta jalkoja pois ja iskeä heti tauon jälkeen.

Yksi tekopaikka tosin siunaantui. Kalle Sippula pelattiin hyvän riiston jälkeen kaksin Aleksi Teinilän kanssa, joka venytti Macronin pelipaitaa parhaimmillaan noin 40 senttimetriä ottaen siten väkivahvalta Sippulalta vauhdin pois.

- Perhana, kun ei osaa kaatua, Sippula kommentoi vedon mentyä ahdistettuna lopulta ohi.

Varmasti näinkin. Urheilullinen ratkaisu ei aina ole tuloksekkain. Jos tuossa vaiheessa kapteenin nauhaa kantanut hyökkääjä olisi heittänyt pitkälleen, erotuomari Anssi Juurisen olisi ollut pakko viedä pallo pilkulle.

Ensimmäinen puoliaika oli silti tuomarille helppo; monin tavoin syksyn panoksetonta peliä. Ensimmäinen vapaapotku vihellettiin vasta 17. minuutilla, eikä peli juuri muuta olisi vaatinutkaan.

Mylly ja lihamuuri

KJP otti ensimmäisen vaihdon jo 21. minuutilla. Jussi Lanu korvasi Ville Majanderin samalla, kun kotijoukkue siirtyi peliryhmitelmään 3-5-2 ja vähensi samalla vieraiden pallonpitoa olennaisesti.

Toisella puoliajalla tuoreita jalkoja tuli suunnitelman mukaan reippaasti kehiin. Riku Venäläinen, Oskari Nurminen, Niko Nakari, Tiitus Mäkinen ja viimeiselle vartille vielä myös Joona Udd toivat juoksuvoimaa, joka puri.

Toisen puoliajan ensimmäisen vartin Heinola kävi selviytymistaistelua. KJP myllytti paikkoja liukuhihnalta, mutta Plaanin lihamuuri kesti.

- Oli selkeä taktiikka juosta ensimmäisellä puoliajalla Heinolalta jalkoja pois. Alussa annoimme sen jauhaa, mutta sittemmin ote kääntyi. Maalinteossa on nyt kuitenkin jokin kummallinen kirous, kun pallo kaivetaan vielä maaliviivaltakin pois, KJP:n päävalmentaja Esa Udd huokaili.

Sippulan paitatestin ohella KJP:lle jäi muutakin jossiteltavaa, sillä jos KJP pystyikin tauon jälkeen selkeään rytminvaihdokseen, tuomari Juurinen ei ihan pystynyt. Peli lähti monin tavoin tuomarin käsistä ja uhkasi mennä loppua kohti jopa rumaksi, mutta eniten kotijoukkueen pukukopissa pohditaan varmasti muun muassa Plaanin pakin kädestä suuntaa muuttanutta Miikka Äijön laukausta.

Se oli nimittäin fakta kuvaajan seisoessa lähes vieressä. Sen sijaan maalivahti Niklas Honkasen seikkailu boksin ulkopuolella pallo kädessä saattoi olla sääntöjen mukainen, koska vaikka etujalka olikin yli viivan, eteen ojennetut kädet palloineen saattoivat olla 16:n sisällä. Pitkät jalat ja lyhyet kädet.

Vain maali puuttui

KJP Edustuksella on kaksi kovaa peliä jäljellä sarjassa. Torstaisen perusteella joukkueen motivaatio ei ole kadonnut mihinkään, vaikka nousupaikka ja lopulta pakansekoittajan paikkakin karkasivat käsistä. Hamina varmistaa jo lauantaina nousukarsinnat, mikäli voittaa Savonlinnan kotonaan, mikä on enemmän kuin todennäköistä.

Imatra olisi maukasta nuijia toisen kerran ensi lauantaina, mutta viikon päästä siitä on sitten ilman sijoituspanostakin hieno kausifinaali. Keskuskentälle tai Sarkolaan saapuu MyPa, jolloin KJP Edustuksen kauden yleisöennätys menee todennäköisesti rikki, olkoonkin lokakuu.

Jos torstain tehot säilyvät vielä reilut kaksi viikkoa, pelistä tulee maukas. Joukkue pelasi tehtyä maalia lukuun ottamatta hyvän pelin.

Tasaisesta suorituksesta voi nostaa ainakin Kalle Lehtisen hyvät nousut ja Pyry Kuoppamäen armottoman taisteluasenteen päätä pitempiä haastajia vastaan.

Otto Haimin peli kulki suorasta juoksusta hienosti, mutta haastoissa oli torstaina hienoista epäonnea.

Jan Rytilahti hävisi muutaman pallon kaksinkamppailuistaan kevyempänä, mutta kävi kaivamassa pallon heti perään uudelleen haltuun. Ville Iiskola sekä luki että johti peliä varmalla otteella.

Ja siinä missä vieraspeleissä ollaan valmentajan kertoman varassa, nyt oli helppo todeta, että torstai-illassa jokainen kotijoukkueen pelaaja täytti paikkansa kokoonpanossa ja kentällä.

- Markku Lintula -

Kalle Sippula rynnii kohti maalia Aleksi Teinilän testatessa pelipaidan kudosten pitävyyttä. Jos Sippula olisi sattunut kaatumaan, pilkku olisi ollut varma, koska Teinilä oli alimmainen mies.

Kalle Lehtinen pelasi väkevän ottelun. Tässä Lehtinen vääntää alituiseen pikkukoiruuksia tarjoilleen Nash Amirin kanssa.

Niko Nakari on kapteeni, mutta ei asennostaan huolimatta lentokapteeni. Torstaina Nakari sai pallon kerran poikkipuuhun, harmillisesti ei sen pitemmälle.

Pyry Kuoppamäki ei kumartele päätä pitempiä vastustajia, mikä rupeaa aika ajoin jopa harmittamaan vastapuolta.