KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Ri-Pa  6 - 1

Keskuskenttä N

​Nikke löi jo viisi, muutkin herätkää!

Anssi Jokela nousi tilanteen salliessa hyökkäyksen tueksi ja juoksi tarjolla olleet kunniakujat pois.

Kun sarjajumbo saapuu suosikin kentälle ilman ainoatakaan käytännön vaihtopelaajaa, kotijoukkueen puseroon hiipii helposti ajatus ”tämähän oli sitten tässä”.

Näin saattoi käydä KJP:n edustusjoukkueelle jalkapallon Kolmosessa, kun lauantain kotipeliin Kouvolan keskuskentälle marssi vastustajaksi B-lohkon hännänhuippu Ri-Pa Ristiinasta. Henkinen lukko oli luja, mutta lopulta fysiikan lait tekivät tehtävänsä. KJP-kippari Niko Nakari osoitti olevansa C-nauhan arvoinen iskemällä toissakaudelta tuttuun tapaan viisi maalia, joiden turvin KJP kaatoi Ristiinan 6-1 (1-1).

Ri-Pa saapui todellakin Kouvolaan 12 pelaajan voimin, mutta 12:s pelaaja oli toinen maalivahti Pasi Korhonen. Näin ollen Ri-Pan ristiretki ei kestänyt väsymistä eikä etenkään ulosajoa, mutta molempia nähtiin shokeeraavan avauspuolikkaan jälkeen.

Veltto avauspuolikas

KJP vei ensimmäisen 45 minuutin tekopaikat suvereenisti, mutta samalla se teki ottelusta itselleen perin vaikean.

Vaikka Ri-Pa oli matkassa pienellä ryhmällä, se pelasi isolla sydämellä. Ajatuksena oli katkoa ja siivota, josko toisesta päästä irtoaisi oikea-aikaisella prässillä helppo maali.

Näin kävikin, kun KJP:n keskikentän pohjalla pelannut Anssi Jokela jyrättiin selästä työntämällä ruohon pintaan pillin soimatta – näin kävi useasti – ja Topi Skippari karkasi maalintekoon. Paikka oli yksi Ri-Pan avauspuoliajan kolmesta tilanteesta, kun taas KJP periaatteessa vyörytti yli 10 tekotilannetta. Peli ei kuitenkaan ollut uomissaan, sillä syötöt selustaan olivat kuin kiviseinästä kimmahtaneita, eikä ”turvapelaaminen” poikkisuuntaan ollut lainkaan turvattua.

Kokoonpanomuutoksista huolimatta ensimmäinen puoliaika oli todella laimea, minkä oikeastaan ainoaksi kelvolliseksi perustetuksi voisi nostaa pelon loukkaantua sateen liukastamalla ruoholla – onhan viikon päästä tulossa tärkeä peli Regions' Cupissa.

Olipa lötköyden syy missä tahansa, oli KJP:n onni, että sateinen sää laski yleisömäärän kohtuullisen alhaiseksi.

- Valmistavassa palaverissa korostin, että on ihan sama, montako pelaajaa tulee vastaan, kentällä heitä on 11. Eli nautiskeluun ei ole varaa, eikä mitään tule ilmaiseksi. Pelissä tämä kuitenkin unohtui ja tauolla piti käyttää aika kovaa ääntä joukkueen herättämiseksi, päävalmentaja Esa Udd myönsi.

Nakari nitisti apinan

Kaksi kautta sitten KJP-Susissa Niko Nakari teki kolmessa pelissä kerrallaan viisi maalia. Kokemusta siis on, joten ei kun töihin. Avauspuolikkaan päätöshetkillä kippari iski 1-1, ja tauon jälkeen mainitut fysiikan lait alkoivat tehdä tehtävänsä. Ilman vaihtoja Ri-Pa alkoi väsyä, joten kun Aku-Pekka Rasa otti Nakarin toisen maalin jälkeen punaisen kaatamalla boksissa maalihain, josta Nakari rokotti välittömästi pilkulta, peli oli harvinaisen selvä.

Viiden maalin kirjaaminen yhdelle miehelle ei näyttänyt avauspuolikkaan jälkeen millään muotoa todennäköiseltä, sillä Ristiina katkoi pelihousuja säästämättä, ja maalivahti Riku Piispa korjasi ansiokkaasti loput.

Kipparin kolmen pelitilanne- ja kahden rankkarimaalin jälkeen Oskari Nurminen kävi yliajalla ravistelemassa omaa gorillaansa hartioilta 6-1-osumalla. Ottelun jälkeen Nakarilla on tehtynä 17 ja Nurmisella 13 maalia.

Voimasuhteista ennen peliä kertonee eniten, että RiPa oli tehnyt ennen Kouvolaan tuloa 14 maalia, joiden tekijöistä paikalla oli vain kerran osunut Antti Kortman. MyPaa kouluttanut Miikka Oinonen ei päässyt Keskuskentälle, mikä oli ensimmäisen puoliajan perusteella KJP:n ehdoton etu.

Välipelin riskit

Jos oli Ri-Pa matkassa alle minimimiehityksen, myös KJP pelasi taas kerran hyvin erilaisella kokoonpanolla. Runkomiehistä poissa olivat maalivahti Ville Iiskola, laitapakiksi suorastaan ihmeellisen hyvin istunut Jussi Lanu, monitoimilupaus Otto Haimi ja päälle loukkaantuneet pelimiehet. Haminaa vastaan sivussa ollut Riku Venäläinen pystyi onneksi pelaamaan viimeisen vartin, joten SexyPöxyjä vastaan lienee luvassa jo täysi ottelu.

Vaikka avauspuolikas menikin 1-1, alakerran Ville Majander, Pyry Kuoppamäki ja Samu Liukkonen muodostivat 45-minuuttisen aikana joukkueen vahvimman osan.

Toisella puoliajalla punnukset asettuivat oikeaan asentoon, jolloin myös ylöspäin pelaaminen nousi arvoonsa. On kuitenkin pakko todeta, että etenkään ennen taukoa nähdyllä esityksellä Regions' Cupin loppuottelusta ei kannata edes haaveilla.

Lauantain vaikeuksia ei voi mitenkään sysätä erotuomari Niko Rantalaisen harteille, mutta toisaalta voidaan myös kysyä, onko tuomarin tehtävä tasata puntteja vaihtopenkin leveyden perusteella? Ottelun ensimmäinen virhe KJP:n hyväksi vihellettiin vasta 21. minuutilla, mihin mennessä kolme mustapaitaa oli jyrätty nurmen sekaan pillin soimatta. Niinikään hienon pelin pelannut maalivahti Riku Piispa sai kaikessa rauhassa tähtäillä maalipotkujaan tavalla, joka olisi TV-ottelussa tietänyt korttien kaivelua. Puoli minuuttia sihtailua per avaus on liikaa, olivatpa voimasuhteet mitkä tahansa.

- Haminan johto sarjassa on tukeva, mutta teemme kaikkemme ottaaksemme sen kiinni, Udd lupasi sarjan mitalikolmikossa jatkuvasti pysyvien mustapaitojen puolesta.

- Markku Lintula -

Niko Nakari rynnii kieli poskessa kohti Ristiinan maalia. Sämpylä on tiivis, mutta kun pää aukesi, Nakari tehtaili lopulta kaikkiaan viisi täysosumaa.

Joona Udd laittaa palloa maalille sanalla sanoen lennokkaasti.

Oskari Nurmisen nopeus oli Ristiinan tiedossa. Avauspuolikkaalla vetojalka oli palloon nähden yleensä väärä, mutta ottelun lopussa maalitila aukesi.

Tilastot

6 - 1

Ri-Pa
(1-1)
10'MaaliSkippari Topi
45'MaaliNakari Niko
57'MaaliNakari Niko
59'MaaliNakari Niko
61'MaaliNakari Niko
66'MaaliNakari Niko
93'MaaliNurminen Oskari