KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Kultsu FC  4 - 2

Keskuskenttä N

KJP rauhoittui, voitti ja meni sarjakärkeen

Lukas Spiring juhlii osumaansa, juhliin ovat liittymässä Jan Rytilahti (vasemmalla), Oskari Nurminen ja maaliin pohjatöitä tehnyt Joel Harinen.

Kultsun tasoituksen jälkeen kotijoukkue oli hetken pahasti sekaisin. Niko Nakarin kahdella maalilla tuli kuitenkin lopulta täysi pistepotti.

KJP siirtyi maanantaina jalkapallon Kolmosessa lohkonsa piikkipaikalle. Vääntö Joutsenon Kultsua vastaan aurinkoisella Keskuskentällä oli vaiherikas ja todella jännittävä, ja Kultsun tasoittaessa pelin 2-2:een, moni saattoi uskoa pelin kääntyvän vieraille.

Toisin kuitenkin kävi, kun kapteeni käski. KJP:n C-hihanauhaa kantava Niko Nakari teki melkoisen ahdinkojakson jälkeen kaksi komeaa maalia, joiden jälkeen vieraiden päät painuivat ja yrityksistä tuli väkinäisiä.

Ottelu päättyi siis 4-2 (1-0), ja vaikka joukkueen ryhtiliike oman pään puhtaana pitämisestä ei tällä kertaa toiminutkaan, pisteet ovat pääasia.

- Kai se jonkinlaisesta vahvuudesta kertoo, ettei hätäännytty vastustajan tasoituksen jälkeen. Tiedettiin etukäteen kolme selkeää vedenjakajapeliä, joista on nyt kaksi selvitetty. Haminaan on ihan kiva lähteä sunnuntaina, sillä jäimme sitä vastaan kevätkierroksella tasapeliin, vaikka olimme parempia, Nakari aprikoi.

Spiring päänavaajana

Ensimmäinen puoliaika oli tilastollisesti hieman omituinen. KJP pääsi tekosektorille 11 kertaa Kultsun 8:aa vastaan, mutta silti vieraiden maalivahti Miko Sederholm puuttui peliin vain kahdesti, vetojen menossa yli tai ohi. Toisessa päässä Ville Iiskolalta vaadittiin kahta torjuntaa ja kahta hyvää vastaantuloa, eli taukotilanne olisi voinut olla muutakin kuin kotijohto.

Kotijohdon iski 33. minuutilla Lukas Spiring, jonka flipperiosumaa edelsi sahaus Joel Harisen ja Otto Haimin kautta vasen-oikea. Sederholm pääsi osittain palloon, mutta lopulta peliväline saatiin viivan yli ja eloa otteluun.

- Noista paikoista olisi pitänyt pystyä tekemään toinenkin maali, Kultsu on paha porukka, joukkueenjohtaja Markku Kokko ennakoi tauolla. Ja osui varsin oikeaan.

Vaarallinen minuutti

Jos oli Spiring hyvä ensimmäisellä puoliajalla, pienen lonkkatällin vuoksi hänet korvannut Pyry Kuoppamäki tuli väkevästi sisään toiselle. Kuoppamäki laittoi vasemmalta hyvän ristipallon Nakarille, joka jatkoi maalin eteen Oskari Nurmiselle. Tälle jäi Kultsun neliössä aikaa ja tilaa nikata pallo päällä pömpeliin.

Nurmisen maali kirjattiin 48. minuutile ja Kultsun kavennus heti seuraavalle. Jalkapallossa turhankin kuuluisa vaarallinen minuutti piti jälleen kutinsa, kun puseroon hiipi hetkeksi liian hyvä olo, eivätkä juhlijat ehtineet peittämään vieraiden nopeaa.

Ensimmäisellä puoliajalla Kultsun Samu Ikosen vedot sinkoilivat myötätuulessa sinne tänne, mutta vastatuuleen laukauksesta tuli jokseenkin täydellinen.

- Siinä tilanteessa nukuttiin oman johtomaalin jälkeen aivan täysin, ei kaverin aloitusta puolusteta noin.

Vieraiden toinen meni KJP:n puolustuksen liian kovan itseluottamuksen piikkiin. Pallo saatiin kairattua pois kärjeltä, mutta pitkän siivouspallon sijaan nähtiinkin syöttöketju, joka päätyi lopulta vääriin jalkoihin. Marcelo Adrian Silva Salinas pyssytti vastustamattomasti 2-2, mitä hän ei olisi tehnyt keskiympyrästä. Oppia ikä kaikki.

Tasoituksen jälkeen KJP:n pakka oli melko sekaisin, mutta kotijoukkueen onneksi yksi veto vapaasta paikasta meni oikealta ohi, eikä kukaan ehtinyt seuraavaan poikkipalloon, joka viuhahti vapaasti koko laatikon leveydeltä.

- Tasoituksen jälkeen tuli onneksi juomatauko. Korostin siinä kavereille, että peli on meillä edelleen hallussa, eli mitään hätää, vaan tehdään vaan omaa duunia. Hiljalleen tämä alkoi tuottaa tulosta, Esa Udd kertasi.

Pusku ja sijoitus

Nakarin ensimmäinen ja ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma oli sitten komea. 77. minuutilla KJP sai Kultsun jupinoista huolimatta ansaitun vapaapotkun oikealta. Äärimmäisen hienon ottelun pelannut Riku Venäläinen lähetti pallon maalille ja Nakarin päähän Himarsin tarkkuudella. Vaikka Kultsu ei vielä tästä lannistunut, ottelussa oli jälleen hieman erilainen käry, kuin muutamaa minuuttia aikaisemmin.

Vieraiden nostaessa peliään vapautti Kuoppamäki Nakarin 85. minuutilla hyvään haastoon vasemmalla. Nakarilla oli vastassaan Leevi Kohonen, joka ei kuitenkaan pystynyt estämään kokeneen maalintekijän sijoitusta takakulmaan. Osumasta osa menee maalivahti Sederholmin piikkiin.

Haminassa isot panokset

Vaikka KJP on maanantain jälkeen lohkon kärkiryhmä, Haminan Pallo-Kissoilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Jotta vihreäpaitaisten takaa-ajosta ei tulisi liian työlästä, keskinäinen ottelu pitäisi tietenkin hoitaa. Se käydään siis ensi sunnuntaina 31.7 Haminan tuulisella urheilukentällä alkaen kello 15.

- Kokoonpano voi vielä elää, mutta se on voitettavissa oleva peli, joten kaikki jätetään varmasti kentälle. Vaikka Kultsua vastaan puolustuspeli ei aina ollut parhaimmillaan, tekemisemme on kuitenkin yhä huikealla tasolla, Udd pohti.

Maanantain kunkku oli Riku Venäläinen, josta ei juuri ohi menty, bonuksena millintarkka vapaapotku. Vahvaan suoritukseen ylsi myös viisikko Joel Harinen, Jussi Lanu, Oskari Nurminen, Niko Nakari ja Jan Rytilahti. Harinen oli hieman löysän alun jälkeen isäntien parhaita pallon voittajia ja Nurminen juoksi prässissä hirveän kilometrimäärän. Nakari iski kahdesti, Lanu oli vahva ja Rytilahti järkevä.

Kultsun ykkönen oli rauhallinen ja varma toppari Mikko Tielinen. Marcelolla on hyvä pelinäkemys, jota kaikki vieraiden tekopaikkoihin päässeet eivät kyenneet hyödyntämään.

Ensimmäisen puoliajan Kultsun paidassa pelasi Misa Puhakainen, ja katsomosta tarkkasilmäinen saattoikin bongata takavuosien maalikuninkaan Saku Puhakaisen.

- Markku Lintula -

Niko Nakari pomppasi toisen osuman jälkeen kuularingin suojuksen päälle, kun sen korkeampaa palkintokoroketta ei ollut saatavilla. KJP:llä kulkee, on eleen viesti.

Näissä asetelmissa pakki voisi luulla olevansa vahvoilla, koska on maalin puolella. Oskari Nurminen kaasuttaa kuitenkin ulkokautta ohi, minkä Esa Udd todistaa aitiolta.

Riku Venäläinen oli maanantaina tarkassa kunnossa. Toisen puoliajan vapari putosi Nakarin pelattavaksi kuin elokuvissa.

Tilastot

4 - 2

Kultsu FC
(1-0)
33'MaaliSpiring Lukas
48'MaaliNurminen Oskari
49'MaaliIkonen Samu
63'MaaliSilva Salinas Marcelo Adrian