21
HEI
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - SavU  2 - 0

Keskuskenttä N

KJP:n kuntopuntari vilkuttaa vihreää

Joukkue on marssinut jo puolitoista kuukautta ilman tappiota. Seuraavat kaksi peliä näyttävät lopullisen suunnan.

KJP on parhaillaan tuloksellisesti lupaavassa putkessa. Viisi viimeisintä ottelua jalkapallon Kolmosessa ovat tuoneet 13 pistettä 15 mahdollisesta. Torstaina helteisellä Keskuskentällä kaatui mikkeliläinen Savilahden Urheilijat 2-0 (1-0).

Entisen MyPa-vahdin Antti Kuismalan valmentama SavU hävisi viikonloppuna juuri MyPalle kotonaan 0-4, mutta Kouvolassa MP:n reserveillä oli mukana jonkin verran kovempi kokoonpano. SavU pistikin napakasti hanttiin, mutta sitten alkukauden kotiotteluiden KJP on ottanut isoja edistysaskeleita pelin jäädyttämisessä. Lisäksi hyvä joukkue tarvitsee myös annoksen tuuria, jota sitäkin löytyi.

KJP:llä oli avauspuolikkaalla yksi tolppalaukaus ja jälkimmäisellä toinen, mutta vastaavasti SavU pommitti ottelun aikana peräti kolme kertaa poikkihirteen. Yksi vedoista poukkoili maaliviivalle ja viimeisin pelikellon umpeutuessa pomppi uudelleen pelattavaksi, mutta jatkolaukaus meni härskisti yli.

Vaikka hellesää näkyi joukkueiden pelissä jonkinlaisena löysyytenä viimeisissä spurteissa, peli oli kuitenkin varsin laadukas ja viihdyttävä.


Kärkien kipsi mureni

Vaikka KJP on voittanut hyvin pelejä, pelätyn kärkiparin tehot ovat olleet hieman hukassa. Lopulta on tietenkin sama, kuka maalit tekee, mutta pärjätäkseen lohkossa lokakuulle asti, KJP tarvitsee niin Niko Nakarin kuin Oskari Nurmisenkin onnistumisia.

Torstaina molemmat onnistuivat. Nakari vei kotijoukkueen maalin johtoon 33. minuutilla, kun Mikkelin pakki antoi taaksepäin maalivahdille, joka oli kuitenkin päättänyt tulla vastaan boksin ulkopuolelle. Koska käteen ei enää voinut ottaa, pallo pomppi taustalle, josta Nakari kävi säälimättä iskemässä mustapaidat johtoon.

Nurminen puolestaan tälläsi osuman 69. minuutilla 2-0, mikä alkoi puuduttaa vieraita. Pyry Kuoppamäki riisti hyvän jalkamiekkailun jälkeen pallon vasemmalla laidalla ja antoi Nurmiselle niin pitkän piston, että mikkeliläiset huutelivat maalivahti Timi Heikkiselle rauhoittavasti ”sinun on”.

Arviosta puuttui kuitenkin tarkempi muistikuva Nurmisen suoranopeudesta, ja lopulta Heikkinen haroi oikeallaan tyhjää Nurmisen korjatessa potin.

- Maali molemmille kärkimiehille, mikä on hyvä juttu. Joukkueessa on todella hyvä meininki päällä, joten antaa ravin vaan jatkua. Seuraavat kaksi peliä ovat todellinen vedenjakaja meille, KJP:n päävalmentaja Esa Udd laskeskeli.

Eli heti maanantaina 25.7 KJP kohtaa Keskuskentällä Kultsun ja meripäiväsunnuntaina Haminassa Pallo-Kissat.


Alakerta kuin kone

KJP lisäsi johtoasemassa miehitystä alakertaan, kuten pitikin. Varsin pitkään puolustuskolmikkona oli kuitenkin siinä mielessä erikoinen trio, että topparina hääri alle ajokortti-ikäinen pelimies Samu Liukkonen ja laitapakkeina hyökkäysvoimastaan tunnetut Otto Haimi ja Jussi Lanu.

Kaikilla oli torstaina erinomainen ilta, kuten oli myös alakertaa tunnollisesti auttaneilla mutta molempiin suuntiin onnistuneille Jan Rytilahdella ja Riku Venäläisellä sekä tietenkin alakertaa johtavalla Ville Iiskolalla. Kookas maalihai Santeri Karjalainen hiippaili turhien pystyjuoksujen jälkeen suosiolla vaihtoon, ja terävintä hyökkäyspeliä esittikin vaihdosta tullut Aaro Hyvönen, jonka poikkipuuveto oli hyvin lähellä maalia.

- Tosi iso hatunnosto etenkin Haimin Otolle, joka joutui aivan oudolle pelipaikalle, mutta pelasi todella isolla sydämellä joukkueelle, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kehui. Eikä turhaan.

Peli-Karhuista siirtyneistä Joona Sorvasta ja Anssi Jokelasta jäi joukkuetta vahvistava kuva. Sorva pelasi nilkan pyörähtämiseen saakka keskikentän pohjalla ja hoiti tonttinsa hyvin. Jokela puolestaan osoitti tarpeellisia taitoja hyvänä pallon suojaajana. Kolmosessa tilanteet vaihtelevat joskus liiankin tiuhaan, joten rauhoittavista jaksoista on aina etua.

Varsin hyvät minuutit kävivät ottamassa myös Joona Udd ja Jani Mänttäri sekä lopussa kovaa kenkää maistanut Aleksi Pekkanen.

Ottelun palkintoraadissa nähtiin mukavasti entisiä KJP-Susien toimihenkilöitä, Vaasaan muuttanut Nanne Lindberg ja nykyisin Lohjalla pelaajia kehittävä Juha Kaijanmäki.

- Markku Lintula -


Pyry Kuoppamäki vie pallon Jesse Kilpeläiseltä ja vapauttaa Oskari Nurmisen
juoksemaan 2-0 lukemat.


Savilahden kookas maalitykki Santeri Karjalainen menettää tälläkin kertaa
mahdollisuutensa Jussi Lanun (vasemmalla) ja Samu Liukkosen yhteistyöllä.


Anssi Jokela tuo pallovarmuutta KJP:n keskikentälle.


Jan Rytilahti oli tärkeä mies molempiin suuntiin.