29
HUH
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - HaPK Edustus  2 - 2

Sarkola TN

​Värikäs ja lupaava kotiavaus

KJP ja Kolmosen lohkon suosikiksi nostettu HaPK tasasivat pisteet Sarkolassa. Kotijoukkue loi enemmän tekopaikkoja, mutta uinahti tauon jälkeen.

Kouvolan Jalkapallon KJP:n kotiavaus Kolmosessa perjantaina Sarkolassa sisälsi noin kahden tavallisen ottelun ainekset. Ottelun aikana nähtiin upeita yksilösuorituksia ja alkukaudelle tyypillisiä nukahduksia, pelin painopisteen täydellisiä heilahduksia ja lopuksi jopa ambulanssi.

KJP:n ja lohkon suosikiksi nostetun Haminan Pallo-Kissojen vääntö päättyi 2-2 (1-0). Jos ottelu olisi kestänyt vain ensimmäisen puoliajan, pistejako olisi ehdottomasti ollut KJP:lle iso pettymys. Nyt numerot vastasivat suurin piirtein hallintaprosentteja, vaikka hyviä maalipaikkoja kotijoukkue tekikin koko pelin aikana enemmän.

- Peli olisi pitänyt pystyä tappamaan ensimmäisen puolen tunnin aikana. Kokonaisuus jäi kuitenkin selvästi plussalle ja valmistautuminen meni erinomaisesti, KJP:n päävalmentaja Esa Udd pohti taiston tauottua.

Näin olikin, sillä herhiläismäisesti prässännyt KJP pisti suosikin kuviot alussa pahan kerran sekaisin. Taukoon mennessä maalipaikat olivat KJP:lle 11-2 ja vaaralliset maalipaikat tylysti 7-0. Aineksia pisteiden kohtalon selvittämiseen olisi ollut vaikka kuinka, mutta joko HaPK:n mahtavaa iltaa pelannut maalivahti Tomi Kopra venyi vedon eteen, tai sitten hitusen hätäinen viimeistely vei pallot ohi tai yli. Tolpassa soi kerran molemmilla puoliajoilla.

Lopulta verkko heilahti puolen tunnin täytyttyä. Vieraspelaajan loukkaantuminen KJP:n oikealla puolustussektorilla johti parin minuutin paikkailuun, ja epäonnistuneen vapaapotkun jälkeen kotijoukkue sai kahdella nopealla siirrolla Oskari Nurmisen täyteen vauhtiin. Pitkä läpijuoksu päättyi arvattavalla tavalla ja peli oli 1-0.


Myötätuuli vaikeutti


Ottelun aikana puhalteli varsin navakka tuuli Sarkolan kentän pituussuunnassa, ja hyötyä oli tällä kertaa vastatuulesta. Avauspuolikkaalla HaPK:n pitkistä avauksista tuli usein liian pitkiä, vaikka osansa oli tietysti isäntien rajulla prässilläkin.

Kun KJP päätyi myötätuulijoukkueeksi, HaPK sai peliinsä rauhaa ja se pystyi pitämään palloa paljon pitempään kuin ennen taukoa. Samalla kokonumeroa isompi vierasjoukkue lisäsi kaksinkamppailuihin fyysisyyttä, mikä purikin. Kaksi linjan lukuvirhettä vapauttivat neljän minuutin sisään vihreäpaidat kahdesti tekopaikkaan, ja kahdesti verkko myös heilahti Caner Mulan ja Topi Pohjankosken onnistuessa.

Toinen puoliaika oli pallonhallinnalla mitaten Haminan komennossa, mutta KJP sai avauspuolikkaan tapaan aikaiseksi yhden kolmen peräkkäislaukauksen hässäkän. Yksi veto paukkui tolppaan, toisen Tomi Kopra torjui ja kolmannen eteen kenttäpelaaja ehti laittamaan kroppaa likoon.

KJP:n tasoitus tuli 77. minuutilla. Hienon ottelun pelannut nuori hyökkääjälupaus Otto Haimi otti pallon vierailta keskellä, ajeli vasemmalla tyhjät pois ja syötti täydellisesti Niko Nakarin läpi, eikä Nakari enää muistellut alun ohivetojaan.


Otto Haimi ei ujostele kokeneempien joukossa. Taito ja fysiikka riittävät tehokkaaseen kahden suunnan peliin.

- Toiminta tauolla ei ollut meiltä parasta mahdollista, sillä niin jalat kuin pääkin tuntuivat jäävän pukukoppiin ja toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli tosi kamala. Joukkueen henkisestä vahvuudesta kertoo kuitenkin tosi hyvää se, että pystyimme nousemaan uudelleen peliin mukaan, Udd kehui.


Ambulanssi Sarkolaan

Täysi pistepotti olisi kelvannut kummallekin joukkueelle, mutta lopun ikävän näköinen loukkaantuminen tavallaan sinetöi pistejaon. KJP:n kokenut maalivahti Ville Iiskola ja Haminan kookas Kimi Kolsi tavoittelivat samaa korkeaa palloa, johon Iiskola ehti ensin. Kolsi ei kuitenkaan ehtinyt enää muuttaa alkanutta suoritusta, minkä seurauksena hän mätkähti maahan erittäin pahan näköisesti. Nikamavamman mahdollisuuden vuoksi päätuomari Kari Vantola komensi huoltojoukot jämäkästi paikalle, ja KJP:n penkin miehitys kantoi Kolsin Jere Sjögrenin ohjeiden mukaisesti paareilla kentän sivuun.

Vantola näytti molemmille joukkue kahdesti keltaista, kaikki oikeutetusti. Ikävä onnettomuus oli sen sijaan puhdas pallontavoittelutilanne, jossa soi vain ambulanssin pilli, ei tuomarin.


Sarkolan illassa nähtiin myös ambulanssin vilkut. Haminan Kimi Kolsi selvisi onneksi aivotärähdyksellä.


Hyvin haminalaiset tunteva Esa Udd oli tiedustellut jo perjantai-iltana Kolsin vointia.

- Kimillä on aivotärähdys, mutta onneksi ei mitään sen pahempaa. Näitä juttuja kukaan ei toivo kenellekään, Udd kertoi hyvät uutiset.


Aineksia hyvään kauteen

KJP:n pelissä oli ensimmäisellä puoliajalla ja hetkittäin myös toisella sellaisia elementtejä, että kaudesta voi tulla huomattava kehitystarina. Joukkue tekee töitä prässissä erinomaisesti ja vieläpä hyvin vähärikkeisesti. Pilli alkoi soida tiuhemmin vasta siinä vaiheessa, kun kovimmat kierrokset alkoivat jo laskea.

- Meitä ei varmasti lasketa sarjan kovimpiin joukkueisiin, mutta tämä ryhmä on tehnyt talven aikana niin kovasti töitä, että tulemme kiusaamaan monia porukoita. Sarja on varmasti tasaisin pitkään aikaan, ja kauden aikana juoksuvoima tulee korostumaan, Udd pohti.

Ainakin HaPK tuli aluksi yllätetyksi pelihousut nilkoissa. Vaihtopelaajat ja runsaslukuinen valmennus karjuivat ajoittain kuorossa pitkien pallojen puolesta, näyttävät hyvältä tai eivät. Samalla kehuttiin vaimeammalla äänellä kotijoukkueen valmennuksen tekemää scouttausta.

Tällä kertaa kausi on todella pitkä, joten kestävään prässiin tarvitaan aina apuja myös ylhäältä, mitä alussa tulikin. Kerran Otto Haimi oli lähes KJP:n alimmaisena ja vei nurkassa pallon haminalaiselta tylysti ja puhtaasti.

Riku Venäläinen on jo alkukaudesta hyvässä vireessä. Tosi oikea-aikaiset liukutaklaukset olivat myrkkyä, joiden lisäksi nähtiin muutama millintarkka puolenvaihto.


Se sattui. Riku Venäläinen pääsee Lennart Voikarin taklauksesta onneksi säikähdyksellä. Venäläisen omat liukutaklaukset osuivat perjantaina yleensä tarkasti palloon, eivät jalkaan.


Vauhtia löytyi kärkien lisäksi etenkin Jan Rytilahdelta ja Jussi Lanulta. Alakerrasta tietenkin laidat Jarkko Iiskola ja Ville Majander nousivat aina tilanteen salliessa, mutta myös Joel Harinen ja ensimmäisen Kolmosen pelinsä KJP paidassa pelannut Tuukka Saari tekivät sopivia topparimittaisia nousuja pakottaen vieraat jättämään sivuille tilaa.

Vaihdosta Majanderin tilalle oikeaan laitaan tullut Aaro Harju sijoittui mainiosti pitäen tonttinsa puhtaana.

KJP:n penkki näytti vanhojen tanssien vuoksi tavallista ohuemmalta. Rosteri on kuitenkin sopivan leveä, pelataanhan tänä kesänä kahden koronakauden jälkeen pitkästä aikaa kaksinkertainen sarja.

Haminan ylivoimainen tähti oli maalivahti Tomi Kopra, mutta myös Ville Piispa, yritteliäs Kimi Kolsi ja erikoistilanteet taitava Lennart Voikar olivat näkyviä.


Oskari Nurmisen menossa oli taas lentoa, mutta tällä kertaa Haminan Tomi Kopra ehtii palloon ensin.


Mukana cupissa

KJP:n kausi jatkuu ensi viikon perjantaina Kolmosessa Ristiinan Pallon vieraana, seuraavan viikon torstaina Kouvolaan saapuu Mikkelin Kissat.

Heti perään KJP pelaa Suomen cupissa jo neljättä kierrosta järvenpäläistä JouLaa vastaan. Peliparin kotijoukkue on kouvolalaisten tapaan Kolmosen joukkue, joten mahdollisuudet viidennelle kierrokselle ovat hyvät.


Niko Nakarilla oli perjantaina paikkoja useampaankin maaliin, mutta ainoaksi jäänyt osuma oli kuitenkin tärkeä varmistaen pisteen.


Jyväskylästä tullut Jan Rytilahti on keskikentällä KJP:lle selvä vahvistus. Jussi Lanu tuulettaa takana vaparia jo valmiiksi.