KJP Miehet Edustus, Miesten Suomen Cup

KJP KJP - SalPa  3 - 6

Lehtomäki TN

KJP:n salama-avaus herätti Salon

Niko Nakari ja Oskari Nurminen pitivät Suomen cupin 5. kierroksella aluksi Kakkosen SalPaa pinteessä. Henkinen takaisku juuri ennen taukoa pohjusti tuulen kääntymisen.

Kouvolan Jalkapallo KJP oli torstaina 44 minuuttia tukevasti kiinni paikassa jalkapallon Suomen cupin 6. kierroksella. Lehtomäen tulostaululla komeilivat numerot 3-0, ja vastassa olleella Salon Palloilijoilla kävi suu huomattavasti tiuhempaan kuin jalat.

Seuraavat 46 minuuttia olivat kuitenkin vaikeita. SalPa rynnisti jatkoon cupissa maalein 3-6 (3-1). Oikea joukkue meni jatkoon, mutta kotijoukkueelle jäi silti jossiteltavaa.

Viimeisellä minuutilla ennen taukoa salolaiset rikkoivat KJP:n laitapakki Ville Majanderia, mutta vapaapotku kääntyikin erotuomari Antti Kolehmaisen lottokoneessa Salon puoleen. Majander tulistui niin aidosti, että vapari oli taatusti väärä, mutta keltainen korttihan siitä tuli.

Kun Jami Siirtolan vapari paukahti KJP:n maalilla pelanneen Jesse Lehtisen sormia hipoen maaliin, pukukoppiin poistui herännyt SalPa ja pahan kolauksen kokenut KJP.

- Olihan se varsinainen pukukoppimaali, mutta emme me sitä tauolla juuri murehtineet. Tilanteesta ei olisi pitänyt tulla vapaapotkua, mutta emme mene tuomarin taakse. SalPan edellisen sarjapelin nähneenä arvasin, että toiselle puoliajalle tulee laatua kentälle, KJP:n päävalmentaja Esa Udd arvioi.

Komeita kotimaaleja

Vaikka jatkopaikka meni, kotijoukkue voi marssia seuraavaan Kolmosen sarjapeliin pystypäin. Salon alkurynnistyksen jälkeen oma pelitapa alkoi toimia, ja tokihan pelitapaan uskomisesta kertoi paljon sekin, että KJP lähti Kakkosen porukkaa vastaan kolmen alakerralla. Pääpalloissa hyvin pärjännyt Jere Sjögren oli keskellä ja hyvin tapelleet Ville Majander ja Jarkko Iiskola laidoilla.

Tämä toimi, sillä kun keskikentällä oli voimaa, tilanteitakin tuli mukavasti. Jussi Lanu syötti Niko Nakarin vapaaksi avausmaalissa jo 8. minuutilla ja Otto Haimi vapautti kolmannessa maalissa Oskari Nurmisen tekopaikkaan. Väliin mahtui Nakarin toinen vahva nousu ja siitä pamautettu roikkupallo yli Salon maalivahdin.

Kahden maalin ja herhiläismäisen paikkojen haun perusteella voi vain kuvitella, miltä Nakarista tuntui pelata lähes koko kausi 2021 keskikentän pohjalla.

Lanun ja Haimin ohella paikkoja tekemässä olivat kovia kolhuja saaneet Jan Rytilahti ja Riku Venäläinen sekä Tiitus Mäkinen. Kaikilla kulki niin kauan kuin joukkueella kulki, mutta tällit vaikuttivat varmasti Kolmosessa kovaksi tutkapariksi äityneeseen Rytilahti-Venäläinen -kaksikkoon.

Toisella puoliajalla johtoon siirtynyt SalPa luonnollisesti laski kenttäänsä, jolloin KJP:llä oli toinen etsikkoaika. Tilanteita tuli etupäässä jo aiemmin onnistuneille kärkimiehille, mutta paikkoja oli myös muun muassa Joel Harisella ja Pyry Kuoppamäellä.

Lähimpänä kavennusmaalia oli Nurminen, jonka tulinen laukaus 10 metristä vasemmalta paukahti maalivahti Tatu Österlundin nenään. Käsitorjuntaan kovaääninen veskari ei olisi taipunut, mutta talouspaperitupot nenässä Österlund nousi eräänlaiseksi sankariksi.

Karu 6-minuuttinen

Toisen puoliajan KJP aloitti neljän alakerralla, kun kaksinkamppailuissa hienosti ja ilman vihellyksiä kroppaansa käyttänyt Samu Liukkonen tuli mukaan puolustukseen. Erotuomari Kolehmainen olikin toisella puoliajalla jo pelissä sisällä, mutta niin oli myös SalPa.

Bamo Ahmadi, Joonas Meura ja Miki Louhela toivat joukkueeseen sekä ryhtiä että vauhtia, eikä oikealla rynnistänyt Siirtola ollut enää suuri yksinäinen.

Vieraiden kahden maalin tappioasema kääntyi kuudessa (6) minuutissa kahden maalin johdoksi. Kuudes maali yliajalla oli puhdasta kosmetiikkaa KJP:n todettua, ettei kavennusta enää synny väen vängälläkään. Niin Otto Rautiainen, Siirtola kuin Ahmadikin tekivät kaksi maalia mieheen.

SalPa tuli oikeaa laitaa pitkiin märällä tekonurmella niin nopeasti, että puolustus ja maalivahti joutuivat tekemättömän paikan eteen. Vapaasta sivuttaisliikkeestä oli hyvä lyödä palloja lähes tyhjiin.

- Kahden maalin johtoasemassa siirryttiin tosiaan neljän alakertaan ja Nurminenkin laskeutui alemmas, mutta kaveri vaihtoi kentälle sen verran kovaa kalustoa, että tasoero tuli esille. Ensimmäisen puoliajan esityksestä voimme kuitenkin olla ylpeitä, ja olen varma, että tästä jäi meille hyviä asioita sarjapeleihin, Esa Udd laskeskeli.

KJP oli viimeinen cupista pudonnut kolmosen porukka. Keskiviikkona jatkon hyvästelivät Lahtea vastaan hyvin tapellut Hamina ja Interin kakkonen, joka sai sinimustien edustukselta turpiinsa 0-10. Torstaina alkuiltapäivästä HIFK murjoi SexyPöxyjä 7-0.

Paluu arkeen

Jatkopaikka cupissa olisi tietenkin ollut mannaa, mutta kun ylimääräiset matsit on nyt taputeltu, KJP voi keskittyä hakemaan Kolmosessa alkukautta tasaisempaa perussuoritusta – jonka löytymisestä edellinen viikko antoi jo viitteitä. Pelinälkäisiä miehiä pelikunnossa on riittävästi, ja vaikka SalPa tekikin kuusi, omassa sarjassa pelätty eturivi on iso apu puolustukselle.

Seuraavaksi KJP kohtaa vieraissa Kotajärven Pallon, joka oli vielä kaudella 2020 Nelosessa ja otti aika ajoin sielläkin suurinumeroisesti takkiinsa. Uudet seurat vakiinnuttavat tasoaan, mikä on tietenkin lajin etu.

Niko Nakari karkaa Jussi Lanun loistoavauksen ansiosta Valtteri Peltolalta ja kohta oikea heilahtaa maalin arvoisesti.

Tiitus Mäkinen, Oskari Nurminen ja Otto Haimi ryntäävät maalijuhliin Niko Nakarin perässä. Salon maalivahti Tatu Österlund ei ole vielä juhlatuulella.

Salon puolustus katsoo, että sinnehän se menee. Oskari Nurminen aloittelee jo juhlia turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Jesse Lehtinen joutui KJP:n maalilla tiukkaan paikkaan. Ensimmäinen puoliaika sujui vastaantuloineen erinomaisesti.

- Markku Lintula -

Tilastot

3 - 6

SalPa
(3-1)
8'MaaliNakari Niko
12'MaaliNakari Niko
26'MaaliNurminen Oskari
46'MaaliSiirtola Jami
64'MaaliRautiainen Otto
66'MaaliRautiainen Otto
68'MaaliAhmadi Bamo
69'MaaliSiirtola Jami