4
HUH
19.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Suomen Cup

LAUTP - KJP   0 - 2

Lappeenranta, Amis

Sumppu aukesi viime tipassa

KJP:n päävalmentaja Esa Udd oli tehnyt jo listan rankkarin vetäjistä, kun kaksi maalia LAUTP:n verkkoon toivat jatkopaikan Suomen cupissa.

KJP murtautui odotetusti jalkapallon Suomen cupissa 3. kierrokselle. Vääntö jatkopaikasta oli kuitenkin yllättävän tiukka, sillä Nelosessa pelaava kotijoukkue LAUTP oli tehnyt peliä varten kotiläksyt tarkasti.

KJP:n päävalmentaja Esa Udd oli jo kirjoittanut ylös rankkareiden vetäjät, kun ensin Oskari Nurminen iski tahto- ja voittomaalin, jonka päälle Pyry Partanen täräytti vielä varmistusniitin. Näin ollen aivan varsinaisen peliajan lopussa tulleilla osumilla KJP lähti Amiksen kentältä Lappeenrannasta 0-2 (0-0) voiton napanneena.

Nuori ja kookas Jyri ja Saku Puhakaisen valmentama joukkue tuli peliin todellakin suunnitellusti ja vahvasti. KJP:n ainoaa aiempaa peliä Kumua vastaan oli katseltu videolta moneen kertaan, ja LAUTP otti onnistuneesti kokeneemmalta suosikilta liiat tilat pois.

- Amiksen tekonurmi on tosi pieni kenttä. LAUTP sumputti meidän hyökkäyskolmanneksen täysin, ja meidän puolustus ja keskikenttä työnsivät etenkin avauspuolikkaan palloa silti juuri keskelle, joka oli täysin tukossa, Esa Udd kertasi.

Yllätys alkoikin häämöttää siinä määrin vakavissaan, että kotijoukkueen penkki alkoi loppua kohden lämmetä ja sättiä tuomaria korttien arvoisesti. Ja kuten usein käy, ylikierrokset eivät paranna peliä, vaan lisäävät haavoittuvuutta.

- Kun Oskari Nurminen juoksi ohi ja vilkaisi penkkiä kohti, huomasin hänen katseestaan, että tämä peli ei mene rankkareille, niin päättäväinen mies oli, joukkueenjohtaja Markku Kokko kommentoi.

Kaksi tälliä viitosesta

Toisella puoliajalla KJP sai pelin painopistettä tukkoisesta keskustasta laitoihin. Ja kun tarpeeksi kauan takoo, tulostakin jossain vaiheessa tulee.

82. minuutilla Niko Nakari eteni vahvasti laitaan ja ajoi väkisin päätylinjaa asti, kunnes syöttölinja Nurmiselle oli auki. Nurminen sai pallon noin viidessä metrissä, mutta ei lähtenyt luottamaan lyhyeen matkaan, vaan junttasi sellaisen laakin, että maali oli varmaakin varmempi.

Heti myöhäisen johtomaalin jälkeen KJP vetäytyi yhden kärjen ryhmityksiin Nurmisen laskeutuessa auttamaan alakertaa vaihdellen paikkaa Jussi Lanun kanssa.

Juuri pakin paikalta Ossi nousi vuorostaan keskikentän kunkun Jan Rytilahden tarjoilusta vahvasti laitaa pitkin ja toimitti pallon Nakarille, joka pystyi heikohkosta asennostaan huolimatta siirtämään palloa vielä vajaat pari metriä takaviistoon. Tällä kertaa vetovuorossa oli Pyry Partanen, joka ei myöskään säälinyt nahkakuulaa, vaan tälläsi säälimättömän kovalla vedolla lopullisen niitin.

Loppu hyvin eli kaikki hyvin, mutta pelissä oli pitkään aineksia toisenkinlaiseen tulokseen.

- LAUTP peitti meidän tilamme ja heitti pallon saadessaan aina pitkää selustaan. Kolme pelaajaa juoksi joka kerta perään, ja avauspuolikkaalla heillä oli 5-6 kulmaa. Voi sanoa, että olimme aika ajoin pulassa, päävalmentaja myönsi.

Laaja rosteri lämmittää

KJP:n pelaajalistalta puuttui Lappeenrannassa tukku nimiä, mutta paikat ja penkki saatiin kuitenkin puhtaasti täytettyä.

Joitakin pelaajia oli toipilaina, joillakin taas oli työeste. Udd katsoi hyväksi myös kierrättää pelaajia, jotta mahdollisimman monelle kertyisi cupin minuutteja.

Laaja rinki on hyväksi itse peleissä, mutta siitä on huomattavaa hyötyä myös harjoittelulle. KJP pystyy vetämään treeneissä sisäisiä pelejä täysin miehistöin. Ja vaikka harjoituksissakin voi sattua, omat kuitenkin varovat viemästä myöhästyneitä taklauksia sukille asti.

- Emme pelaa ennen sarja-avausta yhtään harjoituspeliä. Tähän vaikuttaa kokemus siitä, miten viime kauden välillä liian kovaksi käynyt kuorma joukkueeseen vaikutti, ja tietysti pitää välttää myös loukkaantumisia, Udd laskeskeli.

Sarja-avaus nähdään keskiviikkona 19.4. Sarkolassa, kun Kouvolaan saapuu kotkalainen Jäntevä. Jäntevä on tahkonnut jo vuosikymmeniä alasarjoissa, mutta perinteitä seuralta ei puutu, vaan ruutupaidat on nähty SM-sarjassa saakka.

- Sarkolassa on päästy myös treenaamaan maanantaista lähtien. Kenttä kolattiin ja aurinko tuli avuksi, Udd kertoi.

Viitoskorin kuusikko

Suomen cupin 3. kierros on merkitty alkavaksi 17. toukokuuta. Toisen kierroksen pelejä mätetään vielä pitkään, mutta Kaakon viitoskorin keskinäiset välit on selvitelty jo siihen vaiheeseen, että jäljellä on kuusi joukkuetta.

Nämä ovat KJP, MyPa, IPS, Kultsu, Kuusysi ja M35-sarjassa pelaava lahtelainen Jalkarannan Palloseura, joka tiputti jatkosta vuosi vuodelta Kolmosessa parantaneen Heinolan Union Plaanin 2-0.

JaPS ei ole mikä tahansa ikämiesporukka, vaan ryhmästä löytyvät muun muassa sellaiset nimet kuin Kari Arkivuo, Drilan Shala ja Konsta Hietanen.

- Tässä vaiheessa en tiedä, arvotaanko seuraavan kierroksen parit edelleen tästä korista, vai tuleeko täydennyksiä muualta, Udd myönsi.

KJP: Ville Iiskola, Tuukka Saari, Lukas Spiring (81. Mikko Marttinen), Miika Järvenkylä (62. Pyry Partanen) Aleksi Pekkanen (43. Jussi Lanu), Jere Karhula, Jan Rytilahti, Tiitus Mäkinen, Toni Korpelainen (43. Atte Aarnivirta), Oskari Nurminen, Niko Nakari.

- Markku Lintula -


Niko Nakari oli mukana molemmissa KJP:n maaleissa.


Oskari Nurminen kävi tekemässä voittomaalin, siirtyi alakerran avuksi ja nousi pohjustamaan toisen osuman.


Pyry Partanen pääsi junttaamaan pallon kertaalleen Lauritsalan pömpeliin.


Jere Karhula on kotiutunut KJP:n keskikentän pohjalle.

Tilastot
LAUTP

0 - 2

(0-0)
82'MaaliNurminen Oskari
87'MaaliPartanen Pyry

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20