Åkerblomin ura komeasti maaliin
Kouvolan Jalkapallo ryJulkaistu: 09.10.2021 21.07

Åkerblomin ura komeasti maaliin

Esa Åkerblomin hyvän matkaa yli 50-vuotinen jalkapalloura sai lauantaina komean loppukaneetin. Kouvolan Jalkapallo KJP juhlisti joukkueenjohtajansa läksiäisiä komealla 6-0-voitolla Haminan Pallokissoista kaakon Kolmosessa, ja viimeiset 20 minuuttia pelannut Åkerblom syötti kokenutta pelisilmää hyödyntäen joukkueen päätösosuman.

Ottelun jälkeen Esaa muistivat niin KJP:n puheenjohtaja Merja Larikka kuin FC Peltirummun Niko Hänninen. Åkerblom oli perustamassa Peltirumpua, ja seurajohtajan hommien lisäksi miehen pitkälle uralle mahtuu huima määrä otteluita pelaajana ja valmentajana.

Lauantain ilotulitusta Sarkolassa tahditti nuori ja erittäin kärkäs hyökkääjä Danil Jegorov, joka teki hattutempun, mutta oli lisäksi mukana kahdessa muussa maalissa.

Juho Innanen iski tarkoilla laukauksilla kaksi maalia ja peräti kolmesti syöttänyt Jarkko Iiskola teki yhden näyttävällä kaukotällillä.

Välillä polveaan loukannut Jegorov oli yltää hattutemppuun jo toisen puoliajan alussa, mutta hieno veto ykkösellä kimahti poikkiputkeen. Lopulta knalli tuli, kun Åkerblom teki pallon saatuaan perusliikkeellä syöttötilaa ja vapautti Jegorovin kaksin HaPK:n maalivahdin kanssa.

Lauantain ottelulla ei ollut kummallekaan joukkueella siinä mielessä merkitystä, että molempien sarjapaikka oli varma. Kauden aikana ainakin 40 eri pelaajaa käyttänyt Simo Marttilan KJP teki sen, mitä odotettiinkin: sarjapaikka säilyi ja lisäksi moni todella nuori pelaaja otti vastuun myötä isoja harppauksia urallaan.

Lauantain fiilistelyssä KJP:n maalilla Anton Talo piti nollan, kun taas sarjan kovin maalivahti Ville Iiskola veti viimeiset 12 minuuttia kentällä. Juniorina Ville pelasi useita ottelunpuolikkaita hyökkääjänä tehden myös reippaasti maaleja, mutta lauantaina hän sai hyvin vähän palloja Haminan rynnistäessä loppuminuutit kuparisen rikkomista yrittäen.

KJP:n päättyneeseen kauteen palaamme laajemmin verkkosivuillamme sunnuntain aikana.

KUVA:

Kouvolan Jalkapallon puheenjohtaja Merja Larikka kiitti lämpimästi Esa Åkerblomia tämän jalkapallon eteen tekemästä työstä ja antoi tälle lääkkeitä mahdolliseen kolutukseen sekä inspiraation lähteitä mahdollisen jatkon harkinnalle.