20
ELO
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - RPS Lions  3 - 0

Keskuskenttä N

RPS antautui tauon jälkeen

KJP voitti ruokolahtelaiset sarjassa kahdesti samoin numeroin 3-0.

KJP mutusteli lauantaina jalkapallon Kolmosessa pakkopullan ilman suurempia hankaluuksia. Ruokolahden Palloseura hauskasti nimetty Lions-joukkue hävisi helteisellä Kouvolan Keskuskentällä tasan samoin numeroin kuin kevätkierroksellakin pelin päättyessä 3-0 (0-0).

Kuten numeroista näkee, avauspuolikas ei vielä niitannut ottelua. Rajuun myötätuuleen pelannut KJP tuuppasi vähintään kymmenen pitkäksi mennyttä juoksupalloa, mutta maalittomuuden kannalta ehkä vieläkin suurempi ongelma oli hyökkäyksen porrastus. Pallo saatiin muutamaan kertaa hyvin boksiin, mutta toinen aalto oli koko ajan viisi metriä liian edessä purkupallojen tappamista ajatellen.

Tuloksen enteet olivat kuitenkin jo ilmassa. RPS ei kuulu sarjan nopeimpiin joukkueisiin. Kun vierailla oli lisäksi hyvin ohut vaihtopenkki ja melkoisesti kokemusta kentällä, helteen oli helppo arvella tekevän tehtävänsä.

Oskari Nurminen iskikin lähes heti toisen puoliajan alkamisen jälkeen tehden kauden 14:nnen maalinsa. 70. minuutilla vuorossa oli vaihdosta sisään tullut joukkueen tekniikkapankki Tiitus Mäkinen ja 84. minuutilla toinen vaihtomies Joel Harinen. Molemmat nuoret tälläsivät kauden ensimmäiset maalinsa Kolmosessa.

Tilastollisesti huomattavaa on myös, että kotivoitto oli sarjassa neljäs nollapeli.

Eli pienenä yhteenvetona – Regions' Cupista putoaminen ei poikinut samanlaista lamaa kuin keväinen SalPa-tappio varsinaisessa Suomen cupissa, ja hyvä niin.

Ottelun tuominnut Paul Kirsch ei pyrkinyt näkymään liikaa ja suoriutui muutenkin varsin mallikkaasti.

Taulukkoa katsottava huolella

Kolmosen itäisen B-lohkon sarjataulukko on ollut cup-otteluiden vuoksi lähes koko kauden kuin haulikolla ammuttu. Sijoituksia enemmän kannattaa katsoa piste-per-ottelu -tahtia.

Haminan Pallo-Kissoilla on peräti neljä ottelua vähemmän pelattuna kuin taulukkoa isännöivällä MyPalla. Kolmekin neljästä voittamalla Kissat menee heittämällä lohkokärkeen, mutta vihreäpaidoilla on kuitenkin alla tasapeli Heinolan Union Plaanin kotikentältä.

Etelä-Kymenlaakson kuviot riippuvat lopulta useammasta asiasta, esimerkiksi siitä nouseeko KTP ja säilyykö PeKa. Jos Peli-Karhut pysyy Kakkosessa, HaPK joutuu tarkkaan miettimään, riittääkö pienellä alueella pelaajia ja tukijoita. Toki keskinäinen kilpailu on aina myös hyväksi.

Haminan ykköshaastajat MyPa ja KJP ovat jo pelanneet molemmat ottelunsa Kissoja vastaan, joten homma ei ole omissa käsissä. Haminan ohittaminen vaatii paitsi tahratonta omaa syksyä, myös HaPK:n kompurointia loppusuoralla.

Lauantain kokoonpanosta puuttui muun muassa huoltotehtävissä kokeillut Niko Nakari, joka oli merkitty Palloliiton pöytäkirjaan tittelillä ”mentori”. Kapteenin nauhan otti Ville Majander.

Niin miksikö Lions-nimi on ruokolahtelaisilta hyvä oivallus? Moni muistaa vielä, kuinka 30 vuotta sitten kohistiin metsän reunassa nähdystä leijonasta. Lopulta leijona osoittautui tuuheaturkkiseksi kiinanpystykorvaksi, mutta legenda jäi elämään.

- Markku Lintula -


Jan Rytilahti myöhästyy 0,1 sekuntia läpisyöksyssään. RPS:n maalivahti Sauli Hanski ehtii sukeltaa palloon ensin.


Joni Mänttäri pudottaa päällä pallon hyvin pelattavaksi, mutta omia ei valitettavasti ollut aivan lähimaastossa.


Otto Haimi vetää vasurilla kohti vieraiden maalia, mutta vaikka tilanne ei siltä näytäkään, Matti Paakki ehtii venyttää jalkansa eteen.


Tilastot

3 - 0

RPS Lions
(0-0)
46'MaaliNurminen Oskari
70'MaaliMäkinen Tiitus
84'MaaliHarinen Joel