19
TOU
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

HaPK Edustus - KJP   1 - 0

Hamina, Urheilukenttä N

Myöhäinen vapari kaatoi KJP:n

Oikeana pakkina aloittanut Jaagup Harju ja isot kilometrin juossut Oskari Nurminen ottavat yhdessä Haminan vasemmalta laidalta vauhdin pois.

Myöhäinen vapari kaatoi KJP:n


HaPK väänsi kotivoiton hyvin taistelleesta vierasjoukkueesta vasta yliajalla, kun ”Kettu” Raivela ampui kyseenalaisen vaparin juuri sinne minne arveltiinkin.

Kello käy välillä tuskallisen hitaasti, kuten KJP sai tuntea Haminassa perjantaina. Jalkapallon Kolmosen suosikkipariin nostettu Haminan Pallokissat oli lähellä ottaa tililleen jo kolmannen tasapelin sarjan alussa, mutta 94. minuutilla joukkueen pelin moottori Juho Raivela vapautti vihreäpaitaiset piinasta ja vastaavasti pilasi suurella sydämellä ja kolhuja kaihtamatta pelanneen KJP:n illan. Ottelu päättyi 1-0 (0-0).

Peli myöhästyi 22 minuuttia erikoisesta syystä. KJP:n pukukopin ovi ei enää auennut, kun pelaajien piti käydä vaihtamassa lämmittelytamineet lopullisiin pelivehkeisiin. Yhden vartijan ja yhden vahtimestarin yhteistyöllä uksi lopulta aukesi, ja syylliseksi paljastui oven väliin lipunut kumimaton kulma, joka joko sekoitti sähkölukon tai vaati vain tavallista enemmän voimaa.

Viivästys vaikutti enemmän KJP:n peliin, olihan juuri sen pukuhuone säpissä. Ensimmäisen 10 minuuttia HaPK vei suvereenisti, mutta sen jälkeen peli tasaantui, ja viimeinen vartti ennen taukoa oli puolestaan vieraiden. Näin saatiin aikaiseksi täysin lukemia vastaava jakso maalipaikkojen mentyä 6-6.

KJP:n lähin paikka tuli Jussi Lanun pitkästä rajaheitosta, jota Joosua Erjanko ja vielä Otto Haimi jatkoivat sujuvasti tyhjään tilaan. Sinne spurttasi Roni Polat, mutta pallo tuli hieman liian ylhäällä tukijalan asentoon nähden, ja näin volley meni yli Haminan maalin.

Vaikka maaleja ei tullut, paikkoja oli siis molemmilla. KJP pääsi boksiin niin onnistuneilla prässeillä kuin tällä kertaa myös hyvillä selustaan syötöillä. Osa meni kylläkin pitkäksi hienoisen myötätuulen vuoksi, mutta pallo kulki selvästi kontrolloidummin kuin vaikkapa sarja-avauksessa Jäntevää vastaan.

Kylmää merivettä niskaan

KJP:n kauden neljäs pidetty nolla alkoi siis näyttää jo todennäköiseltä, mutta pelikelloon oli ruuvattu loukkaantumisten ja varoitusten vuoksi sen verran lisäaikaa, että lopulta Hamina sitten iski.

Maalintekijä Raivelan lempinimi on Kettu, ja kyllä myöhäinen takaisku KJP:tä myös ketutti.

- Toisella puoliajalla oltiin kyllä enemmän ottavana osapuolena, joten siihen nähden tulos ei ole vääryys. Syntytapa oli kuitenkin erikoinen, sillä tuomari antoi Haminalle vaparin käsivirheestä, vaikka veto tuli metrin päästä täysillä ja kädet olivat täysin kropassa kiinni. Raivela meni vetämään ja veti juuri sinne minne arvelinkin, 17 metristä yläpeltiin, KJP:n päävalmentaja Esa Udd harmitteli.

Vaparin teki entistä erikoisemmaksi se, että tilannetta läheltä seuranneiden havaintojen mukaan tuomari Saku Metsämuuronen mittasi muurin sijainniksi vetäjästä 11 metriä, vaikka sääntöjen mukaan se olisi kyllä ollut 9. Jos kertausta tarvitaan, niin pilkku on 11 metrin kohdalla.

KJP:n toisen jakson parhaan paikan lunasti Niko Nakari, joka ehti muutamaan kertaa väliin Pallokissojen varman päälle -alakertasiirtoihin. Nakarin selän takana oli maalivahdin seikkaillessa tyhjä maali, mutta saksari meni ohi.

Haminalla oli siis jälkipuolikkaalla enemmän tekopaikkoja, mutta luonnonurmikentän hoidosta kertonee jotain se, että Joona Pasin veto ehkä 1,5 metristä lähti täysin satelliittina yläilmoihin. Pelin taso kärsi kentästä.

- Ville Iiskola otti toisella puoliajalla muutaman todellisen game saverin ja jopa pari tuplatorjuntaa. Muuten pitää antaa tunnustus koko joukkueelle, sillä peli-ilmeemme oli todella hyvä. Voin olla kavereiden esitykseen todella tyytyväinen, vaikka tulos harmittaakin, Esa Udd jatkoi.

Voittajien vahvoja nimiä olivat ainakin Raivela, Kimi Kolsi ja Ville Piispa. Raivela hoitaa kaikki erikoistilanteet ja on niissä mies paikallaan, mutta todella isoissa peleissä etukäteen liian selvä pelin pyörittäjä voi olla myös riski – ainakin vastustaja tietää, kenet merkkaa.

Torstaina kotona

Erotuomari Saku Metsämuuronen muisti KJP:tä peräti neljällä varoituksella ja Haminaa vastaavasti vain yhdellä. Miehiä paikkailtiin kyllä vähän väliä, mutta kentän laidalle peli ei näyttänyt tarkoituksellisen rumalta, pisteet vain olisivat maistuneet molemmille.

Haminan kauniissa kevätillassa ottelua seurasi noin 200 katsojaa. Vallille kerääntyneen asiantuntijaraadin kommenteissa oli tuhdisti perjantailisää, mutta vastaavasti kaikki toimihenkilöt olivat erittäin ystävällisiä ja Kissojen toiminta on kaikkineen mennyt vuosi vuodelta eteenpäin.

Kakkosvalmentaja Juha Jokela harmittelikin ottelun alku odoteltaessa, että etukäteen parhaat yleisöpelit, PeKa ja MyPa, osuvat juuri samoille illoille kuin naapurissa pesäpalloa pelaavan HP:n pelit.

KJP saa pelata seuraavan kotipelinsä ilman kilpailevia urheilutapahtumia, kun ensi torstaina Sarkolaan saapuu Kakkosesta pudonnut LaPa Lappeenrannasta. Luonnonnurmelle pääsee jo monella paikkakunnalla, joten peli voisi hyvinkin olla tällä erää viimeinen Sarkolassa.

- Sarkolaan matsi on merkattu, mutta teemme kaikkemme päästäksemme Keskuskentälle, Udd lupasi.

Seuraava kotiottelu torstaina 25.5.2023 klo 18:30 Sarkolan kenttä tai Keskuskenttä.

- Markku Lintula -


Tässä oli KJP:n paras tekopaikka ensimmäisellä puoliajalla. Sivurajaheitto päätyi kahden KJP-pään kautta tyhjään tilaan juosseelle Roni Polatille, mutta veto suoraan ilmasta viuhui harmillisesti yli.


Alussa KJP oli helisemässä. Joona Pasi pääsi puskemaan varsin vapaasti, mutta Ville Iiskola ei tällä kertaa joutunut torjuntatöihin puskun mentyä vasemmalta ohi. Toppari Riku Venäläinen ja pallopoika jännittävät, miten käy. Loppua kohti Iiskolan työt lisääntyivät ja mies piti vieraita pystyssä.


Otto Haimi ei pelännyt perjantain fyysisessä pelissä kontakteja, mikä näkyi jo varhaisessa vaiheessa huoltajien teippaamana ”hikinauhana”.


Jussi Lanun veto napsahtaa Kimi Kolsin käsiin, mutta Kolsi ei kuitenkaan pelannut palloa kädellä.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot
HaPK Edustus

1 - 0

(0-0)
94'MaaliRaivela Juho

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20