9
SYY
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - PeKa  2 - 0

Kouvola, Keskuskenttä N

KJP pani parasta pöytään

Otto Haimin tarkka veto vasemmalta painuu Kristian Variksen ja tolpan välistä pömpeliin juuri ennen taukovihellystä.


KJP pani parasta pöytään

Kouvolan Jalkapallo KJP:n edustusjoukkueen syksy kulkee aivan eri väreissä kuin vuosi sitten. Lauantaina KJP otti toisen perättäisen 2-0-voittonsa Kolmosessa, ja Keskuskentän auringossa pisteet tulivat lisäksi erittäin vakuuttavan esityksen ansiosta. Nuori ja juoksuvoimainen Peli-Karhut ihmetteli täydet 90 minuuttia, miksi paikkoja ei aukeakaan, joten KJP:n kaksi tehtyä riittivät komeasti pisteisiin lukemin 2-0 (2-0).

Vielä viime kaudella Kakkosessa pelannut Peka rakentaa uutta nousua pitkällä kaavalla nuorista. Kevätkierroksella Kotkassa KJP oli aika ajoin todella ahtaalla, mutta lauantaina isännillä ei ollut hädän päivää. Itse asiassa kotijoukkueen kolmas tai jopa neljäs maali oli lähempänä kuin vieraiden avausosuma.

- Kyllä lämmittää. Varmasti ensimmäinen puoliaika oli kauden parasta ja toinenkin tosi hyvä. Peli-Karhujen fyysinen pelitapa tiedettiin ja siihen vastattiin. Asenne oli koko joukkueella todella kohdillaan, ja välillä pelejä pilanneesta jännityksestä ei nyt ollut tietoakaan, KJP:n Karhulassa asuva päävalmentaja Esa Udd myhäili.

Liikkuva bussi

Udd puhui asiaa. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli häkellyttävä, sillä siinä kotijoukkueelle ei tullut kertaakaan kiire.

KJP lähti peliin näennäisesti kolmen alakerralla, mutta käytännössä yhdeksän tai ääritapauksissa jopa 10 pelaajaa puolusti. Liike oli väsymätöntä ja työn sankareita olisi voinut kutsua mitaliseremonioihin useampia.

Vaikka puhutaan puolustamisesta, mitään sumppua KJP ei rakentanut. Liike ja moraali olivat tällä kertaa niin hyviä, että vaikka syöttölinjat peitettiinkin ja kaksinkamppailuissa vedettiin loppuun saakka, joukkue myös hyökkäsi aina tilaisuuden saatuaan.

Jos sumputtajaa on joskus verrattu parkkiin ajettuun kaksikerroksiseen bussiin, kotijoukkue oli lauantaina liikkuva linja-auto, jonka kyydissä oli kiva olla. Kun rikottiin, rikottiin järkevästi ja kaukana boksista. Ja kun pallo voitettiin, sitä ei annettu heti pois.

Huimat juoksumäärät vaativat veronsa, ja tokihan PeKa yritti tauon jälkee nostaa peliään keventämällä alakertaa hieman. Lievä väsyminenkään ei kuitenkaan kääntänyt vaa’an kieltä, vaan jokainen vaihtomies täytti ruutunsa imettyään penkiltä toimivan taistelun ilmapiiriä.

Tähän väliin voisi vetää tutut jossittelut: Olisipa peli kulkenut lähes koko kauden samalla tavalla.

- Lähtökohdat sarjan loppusuoralle ovat hyvät, sillä pelaajia pitäisi saada otteluihin varsin ongelmattomasti. Kolmospaikka on edelleen haarukassa ja sarjapaikka varmistui nyt jo teoriassakin, tyytyväisyyttään ottelun hyvin rauhallisesti ottanut Esa Udd laskeskeli.

Alku ja loppu

KJP:n maalit olivat siinä mielessä harvinainen tilastopari, että avausmaali tuli ensimmäisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla ja toinen viimeisellä.

Pelikello oli käynyt ehkä noin 37 sekuntia, kun palloa hyvin suojanut Otto Haimi lähetti Jan Rytilahden liikkeeseeen oikealla laidalla. Pallo näytti jo karkaavan päätyrajan yli, mutta Rytilahti ehti kuin ehtikin sipaista pelivälineeseen sen verran uutta suuntaa, että niinkös se painuikin hölmistyneen PeKa-vahti Kristian Variksen ohi takakulmaan.

Maalin jälkeen vieraat pelasivat näennäisen vahvan vartin, mutta pallon liikuttelu poikittain kaukana maalista ei poikinut vaaratilanteita.

Niinpä KJP niittasi pelin raameihin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Erittäin väkevästi palloja voittanut Otto Haimi pääsi jälleen kerran irti Niko Pelmolalta ja tälläsi tällä kertaa vasemmalta takakulmaan, jotka tuntuvat olevan maalivahti Variksen harmaa alue. Haimille tärkeä onnistuminen viime pelien huikean työmäärän jälkeen.

Yhtenäinen nippu

KJP:n alakerrassa aloittivat keskellä Joosua Erjanko ja laidoissa Atte Aarnivirta ja Ville Majander. Erjanko hallitsi ilmatilaa ja Aarnivirta oli taas todella varma. Jatkeeksi voidaan todeta, että Majander pelasi ehjimmän pakkipelinsä koko kaudella järkevillä katkoillaan. Jos vielä avaukset olisivat napsahdelleen hieman paremmin, Ville olisi ollut lähes pytyssä kiinni.

Keskikentällä juostiin. Laidoilla Khalid Kaddouri ja Roni Polat voittivat puolustussuuntaan tukun tärkeitä palloja. Haimi, Rytilahti ja ikiuurastaja Riku Venäläinen tuntuivat ehtivän joka paikkaan, ja Tiitus Mäkinen antoi joukkueensa parhaat puolipitkät.

Niko Nakari oli selkeimmin piikissä, mutta antoi panoksensa joukkuepuolustukseen hänkin.

Kun PeKa otti toisella puoliajalla lisää voimaa kärkeen, Venäläinen putosi pakiksi ja Jussi Lanu toi keskikentälle lisää voimaa. Myöhemmissä vaihdoissa Kalle Sippula teki onnistuneen sisääntulon kärkeen ja Aleksi Pekkanen sekä Jere Karhula keskikentälle.

Kun huiman päivätyön tehneen Venäläisen jalka kramppasi, myös Artturi Mannonen pääsi ottamaan maistuvat voittominuutit.

Maalilla Ville Iiskola pääsi hieman tavanomaista helpommalla. Viiden torjunnan jatkeeksi kokenut veskari poimi lopussa kaikki vieraiden hätäiset roikkupallot.

Jos KJP:n pelistä haluaa poimia hyvästä iltapäivästä huolimatta suurimmat kehityskohteet, niin puolipitkät syötöt liikkuivat pääosin huonolla osoitteella, eikä kaukolaukauksissa ollut kovin kummoista osoitetta.

Nousu viidenneksi

KJP harppasi lauantaina 29 pisteeseen, joiden turvin se pomppasi PeKan ohi viidenneksi. Seuraava selkä taulukossa on kaksi pistettä enemmän kerännyt Mikkelin Pallo-Kissat, jonka KJP kohtaa ensi viikon perjantaina vieraissa.

Lohkon tilanne selkiytyi muutenkin lauantaina. MyPa varmisti nousunsa Kakkoseen löylyttämällä Union Plaanin Saviniemessä 7-0. Plaani pystyi kevätkierroksella voittamaan nousijat kotonaan, joten nousupeli oli samalla revanssi.

KJP otti kauden aikana Kakkosesta pudoneilta joukkueilta 10 pistettä 12:sta mahdollisesta, LaPalta täydet 6 ja PeKalta 4.

Kotonaan hyvin pelanneen Peli-Karhujen paras oli lauantaina tekninen Samuel Takala. Kalifa Yomalo juoksi ja yritti minkä pystyi ja Juuso Laitinen hääri topparina kokemuksellaan tulosta tehden.

Erotuomari Saku Metsämuurosella oli hyvä syysvire yllä, eivätkä otteet kentällä riistäytyneet missään vaiheessa yli rajan.

- Markku Lintula -


Kalle Sippula etualalla ja Niko Nakari aiheuttivat PeKan maalilla pelin lopussa monta hässäkkää.


Aleksi Pekkanen pääsi laukomaan kerran hyvästä tarjoilusta, mutta veto meni niukasti yli.


Atte Aarnivirta ehti peittämään kotkalaisten maalinteko- tai syöttöyrityksiä lähes joka kerralla.


KJP:n työmyyrä Riku Venäläinen (oik.) ehättää onnittelemaan ovelan maalin ujuttanutta Jan Rytilahtea. Khalid Kaddouri ja Otto Haimi ovat jo yläfemmansa antaneet.


Khalid Kaddouri oli lauantaina hyödyllinen pelaaja. Hyväjalkainen hyökkääjä vei vierasjoukkueelta monta tärkeää palloa.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki
#KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonn #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot

2 - 0

PeKa
(2-0)
1'MaaliRytilahti Jan
46'MaaliHaimi Otto

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20