3
KES
13.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

PeKa - KJP   1 - 1

Karhulan Tekonurmi

Piste Karhulan kanahäkistä

Ville Iiskola oli tappion välttämisen takuumies Karhulassa lauantaina. PeKan maalille Iiskola ei voinut mitään, mutta kun kotijoukkue teki vain yhden, KJP:n ryhtiliike riitti pisteeseen.


Piste Karhulan kanahäkistä

Karhulan Keskuskentän kanahäkissä eivät pöllynneet lakkiaispäivänä sen enempää höyhenet kuin maaliverkotkaan. Useita pelaajiaan valmistujaisiin menettäneet PeKa ja KJP saivat kumpikin tasan yhden maalin aikaiseksi, eli jalkapallon Kolmosen pisteet jaettiin lauantaina Keskuskentän aidatulla tekonurmella 1-1 (0-0). Tasapeli oli kauden ensimmäinen laatuaan KJP:n tilastoissa.

PeKa olisi ollut joukkueista hanakampi muuttamaan pelipäivää koulujen päättymisen vuoksi, joten tätä taustaa vasten se voisi olla joukkueista tyytyväisempi pisteeseen. Lopulta kävi kuitenkin niin, että KJP:n kapteenin Niko Nakarin viimeistelemä tasoitus tuli melko lailla viime tipassa (89.), eli pelitapahtumiin nähden tulos melkoisella varmuudella tyydytti molempia.

- Olen tyytyväinen pisteeseen sen vuoksi, että pystyimme viime minuuteilla nousemaan tasoihin. Toisaalta olen tyytymätön peliin, koska joukkue oli lauantaina haluton, hajuton ja munaton, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kiteytti.

Vaikka oma pelikään ei näyttänyt hääviltä, Karhulan pienellä tekonurmella vieraat ovat usein ihmeissään. Tilaa on vähän, joten juoksuvoimaisempi ryhmä yleensä kärsii aina. Sarjan tähän asti nähtyjen vaiheiden perusteella ei ole juurikaan epäselvää, kumpi joukkueista olisi täydellä plaanilla juoksuvoimaisempi.

Muutokset herättivät

KJP:n helmasyntinä oli lauantaina jonkinlainen heittäytymisen vältteleminen. Kun joukkuekaveri jäi kaksinkamppailuun, kaksi lähintä miestä seurasi katseella sen sijaan, että olisi mennyt avuksi kairaamaan palloa omille.

Näin ollen KJP:n Ville Iiskola olikin pitkät tovit joukkueen tärkein mies ottamalla pois useita sellaisi paikkoja, joista olisi voinut tulla turkkiin.

Lopulta Iiskolakin joutui antautumaan, kun kotkalaisen juniorikoulun tuotos Mervlan Vuciterna pelattiin oikealta täysin vapaaksi.

Peliä oli tuolloin käyty noin 60 minuuttia, ja viiden minuutin jälkeen Udd muutti KJP:n kenttäkoostumusta siirtymällä viiden keskikenttään. Sieltä sitten Riku Venäläinen peräti 89. minuutilla löysi vanhasta muistista Niko Nakarin, joka ajeli toppareiden välistä vetopaikkaan ja tälläsi vapauttavan 1-1-osuman.

- Viimeisen 20 minuutin aikana oli paikkoja varsin hyvin ja niiden perusteella olisi ollut jopa eväät voittaa peli, mutta nyt on oltava tyytyväinen siihen, mitä saatiin, Udd totesi.

Hyvässä vauhdissa

Kouvolalaisilla on nyt takanaan seitsemän peliä, jotka ovat kerryttäneet pistepottia 13 pinnalla. Neljä voittoa ja yksi tasuri takaavat mustavalkoisten pysymisen kärjen uskottavimmassa haastajaryhmässä heti HaPK:n ja perjantaina Heinolan Plaanille hävinneen MyPan takana.

Tilastollisesti kausi näyttää 39-vuotiaalle Niko Nakarille erinomaiselta. Miehellä on koossa yhdeksän maalia, joilla pidetään hallussa lohkon kakkossijaa. Tosin Nakarilla on myös niin paljon kokemusta ja näkemystä, että omia pinnojaan mieluummin kippari laskee joukkueen pisteitä.

- Ollaan kerätty pisteitä sellaisella tahdilla, johon olen tyytyväinen. Tappiot ovat tulleet vain etukäteen kovemmiksi laskettuja joukkueita vastaan, ja niissä oli osallisena väärä valinta pelitavaksi, mikä on nyt muutettu, Udd tunnusti.

KJP:n seuraava ottelu on Kouvolan keskuskentän luonnonnurmella torstaina 8.6. Tuolloin vastaan tulee viime kaudella mustavalkoisilta täyden pistepotin ryövännyt Mikkelin Pallo-Kissat.

MiKP:n keskikentän moottori Oliveira dos Santos lusii pelin aikana pelikieltoa, mutta enemmänkin Udd pohtii omia joukkojaan.

- Toivottavasti saadaan viikon aikana niittokoneen alle jääneitä pelaajia pelikuntoon. Valmistujaisten vuoksi puuttuneista saadaan joka tapauksessa täydennystä ryhmään, Udd mietti.

- Markku Lintula -


Niko Nakari sai tarkan pitkän pallon Riku Venäläiseltä ja pyssytti tasoitusmaalin, joka oli kokeneen kärkimiehen kauden 9. maali.Lappeenrannasta siirtynyt Antti Nurmi väänsi oikealla vahvasti ja on kauden mittaan hyvä apu tuomaan leveyttä KJP:n ryhmään.


Otto Haimi pelasi hyvän ottelun alakerrassa ja oli laitapelaajaksi siirryttyään lähellä päästä tekemään jopa ratkaisuosuman.


Joosua Erjanko liikkui niin omissa korkeuksissaan, ettei vastustajia juuri samoissa kuvissa näkynyt. Erjanko otti myös roolia ryhmän äänenpidossa, eikä pääpalloissa tehnyt heikkoakaan.

Tilastot
PeKa

1 - 1

(0-0)
60'MaaliVucitërna Mervlan
89'MaaliNakari Niko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20