Jojon kausiraportti ja katsausta tulevaan
Miehet EdustusJulkaistu: 21.10.2024 10.15

Jojon kausiraportti ja katsausta tulevaan

Edellisen kauden pelit on pelattu ja meillä on alkanut jo arki treenien myötä. Käydään tässä kuitenkin vielä lävitse mennyttä kautta. Aikaisemmin julkaistussa jojon tilannekatsauksessa KJP:n edari kertoi itse mitä se on ja siinähän puhuimme näin:

KJP:n miesten edari on osa pelaajapolkua. Meidän tehtävämme on auttaa pelaajia eteenpäin ja taata laadukkaiden juniorivuosien jälkeen apua miesten peleissä. Emme ole akatemia. Tarvitsemme joukkueeseemme kokeneita ”isähahmoja” auttamaan tavoitteellisesti treenaavia pelaajia eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista.

Miten me sitten onnistuttiin tuossa? Otetaan ensin ihan lukujen kautta.

2006-2009 syntyneitä junnuja pelasi meillä kymmenen ja heistä seitsemän pelasi ensimmäiset miesten pelinsä. Lisäksi treeneissä kävi kolme 2008-2009 syntynyttä. Kolme junnua kävi auttamassa MyPaa sarjapaikan säilyttämisessä. Yksikään heistä ei ollut pelannut miesten peliä ennen tätä kautta.

Ja sitten verrataan dataa kausien 2023 ja 2024 välillä.

Kaudella 2023 a-juniori-ikäiset tai nuoremmat pelasi 7446 minuuttia ja yli 30v pelaajat 6043 minuuttia. Samat luvut olivat tällä kaudella 12796 minuuttia ja yli 30v pelaajat 0 minuuttia.

Matematiikka kertoo, että olemme menneet tavoitetta kohti hyvän matkaa. Tämä ei ole kuitenkaan yhden kauden ihme vaan jatkuvaa työtä. Työtä meidän junnujen eteen, niiden junnujen jotka ovat pelanneet pikkupojista ja ovat enemmän tai vähemmän valmiita siirtymään miesten peleihin. Otamme jokaisen yksilönä ja mietimme, mikä on oikea aikataulu ja tapa siirtyä joukkueeseen.

Jotta pelaajat voivat keskittyä olennaiseen, eli pelaamiseen ja harjoitteluun, on toimintaa ollut tärkeä viedä ammattimaisempaan suuntaan.

Valmennus on tietysti tärkein ja siihen panostettiin paljon. Miika Kuntonen teki loistavaa työtä nuorten kehittäjänä. Miikan apuna kokenut Markus Mehtojärvi ja nuori innokas Kalle Sippula loivat erinomaisen tiimin oppia ja kehittyä.

Myös arkisia asioita vietiin ammattimaisempaan suuntaan. Pelien jälkeiset ruokailut ja matkaeväät helpottavat pelitapahtumiin valmistautumista. Pukuhuoneita ja muita tiloja on remontoitu vastaamaan edarin tarpeita. Huoltajat ja riittävät taustat pitävät huolen siitä, että pelaajat voivat todella keskittyä siihen mitä varten ovat joukkueessa.

Jatkuvat keskustelut pelaajien kanssa ja tarvittaessa tiukatkin palaverit ovat vieneet pelaajia eteenpäin pelillisesti ja ihmisinä.

Pelitapahtumiin ollaan saatu pieni, mutta luotettava ja loistava tiimi. Kioskin ”tädit”, järkkärit, valokuvaaja, some”tiimi”, kuuluttaja ja muut tapahtumaporukat on muodostunut kuin pieneksi perheeksi. Kaikki välittää toisistaan ja tekee tätä ylpeänä jätkien takia.

Meillä on sanonta ”tää on pelaajien peli”. Se tarkoittaa sitä, että joukkue on numero yksi. Sen eteen tehdään kaikki valtavasti töitä.

Kaikki taustat, katsojat ja yhteistyökumppanit, kaikki ketkä avaatte Palloliiton tulospalvelun ja katsotte paljon meidän peli on, kaikki ketkä vedätte hihasta ja kyselette miten meillä menee, kaikki ketkä välitätte, KIITOS!

Ja se kaikkein tärkein. Meidän pelaajat on kehittynyt ihan pirusti. Ensi vuonna vielä enemmän. Kiitos ihan joka jätkä, ilman teitä ei ole meitä!

Ja vielä muutama sana tulevasta kaudesta.

Kune siirtyy silloin MyPaan, säilyen kuitenkin myös meidän valmennuksessa. Tämä takaa sen että yksi valmentaja on tietoinen yhteistyöseurojen kaikkien pelaajien tilanteesta ja mahdollistaa kivuttomat siirtymiset niin suuntaan kuin toiseen.

Samalla haemme uutta vastuuvalmentajaa. En osaa olla tilanteesta kovin huolissani, sillä kiinnostusta tehtävää kohtaan on jo muutamassa päivässä ollut paljon. Siihen asti että uusi vastuuvalmentaja löytyy, vastaavat treeneistä edelleen Kuntonen ja Mehtojärvi.

Kun uusi vastuuvalmentaja löytyy, otetaan Mehtojärvi mukaan neuvotteluihin. Jos ja kun päävalmentaja ja Mehtojärvi löytävät yhteiset tavoitteet, jatkaa Mehtojärvi kakkosvalmentajana.

Fysiikkavalmennuksen hoitaakseen ottaa Ville Majander. Fysiikka on ollut meillä suuri puute ja parempaa tekijää en tähän olisi voinut toivoa kuin Ville.

Lopetan tämän samoihin sanoihin kun viimeksi.

Kouvolalainen jalkapallo voi paremmin kuin vuosiin.

Osku

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20