"Kouvolalainen jalkapallo - pelaajat edellä” KJP ja MyPa syventävät yhteistyötään
Kouvolan Jalkapallo ryJulkaistu: 22.12.2023 15.00

"Kouvolalainen jalkapallo - pelaajat edellä” KJP ja MyPa syventävät yhteistyötään

KJP ja MyPa tiivistävät yhteistyötä luodakseen vahvemman perustan menestyksekkäälle ja monipuoliselle jalkapallotoiminnalle Kouvolassa. Sopimuksen keskeisenä tavoitteena on luoda yhteinen pelaajapolku kouvolalaisille ja varmistaa, että pelaajille, valmentajille ja toimihenkilöille on riittävästi resursseja.

- Yhteistyö on valtavan suuri asia kouvolalaiselle jalkapallolle. On äärimmäisen tärkeää, että yhteistyö on nyt saatu käyntiin tällä tasolla, ja että kaikki katsovat samaan suuntaan. MyPan sarjanousu oli juuri sitä mitä toivottiin ja tarvittiin. Haluankin tässä vielä kerran onnitella joukkuetta ja koko organisaatiota, KJP:n hallituksen puheenjohtaja, Sampo Suojala kommentoi.

MyPan hallituksen jäsen, Risto Oksanen, on myös tyytyväinen.

- Suurin merkitys tällä yhteistyöllä on nuorisotyössä. KJP:n menestys on MyPallekin strategisesti tärkeää ja me haluamme olla yhdistävä voima alueen eri toimijoiden kesken. Kun KJP:lla menee hyvin, myös MyPalla menee hyvin. On hyvä muistaa, että tällä hetkellä MyPan pelaajarunko koostuu lähes yksinomaan alueen nuorista, Oksanen sanoo ja jatkaa:

- Nämä nyt tehdyt runkosopimukset toimivat riippumatta siitä millä sarjatasolla joukkueet pelaavat. Yhteistyön pitää siis jatkua pitkällä aikajänteellä.

Pelaajapolun vahvistaminen kaiken keskiössä

KJP tarjoaa pitkäjänteistä ja laadukasta toimintaa, mahdollistaen näin kouvolalaisille jalkapallon harrastajille edetä kerhotoiminnasta ja jalkapallokoulusta juniorijoukkueiden kautta aina seurojen edustusjoukkueisiin saakka. KJP toimii siis kasvattajaseurana vastaten alueen koko junioritoiminnasta sekä pojille että tytöille.

MyPa puolestaan vastaa edustusjoukkuetoiminnasta ylemmillä sarjatasoilla, pyrkien pelaamaan pääosin alueen oman pelaajatuotannon voimin. Näin varmistetaan pelaajien jatkokehitys kohti kansallista ja kansainvälistä huippua.

- Molemmilla seuroilla on omat roolinsa ja molemmat tekevät arvokasta työtä. MyPa on pelaajapolun pää joka pyrkii tarjoamaan pelaajille paikkoja korkeampiin sarjatasoihin, Oksanen kertoo.

Yhteistyö juniorien valmennuksen osalta on jo lähtenyt liikkeelle. KJP:n valmennuspäällikkö Jani Lähde kertoo näkemyksensä startista:

- MyPan uuden päävalmentajan, Mika Pasasen, kanssa yhteistyö on alkanut todella hyvin. Pelaajakehityksen kannalta on tärkeää, että yhteistyö toimii ja olemme selkeästi menossa oikeaan suuntaan. Tunnemme Pasasen kanssa jo entuudestaan, mutta töitä emme ole aikaisemmin tehneet yhdessä. Puhumme samalla kielellä pelaajien kehittämisestä ja suhtaudumme siihen samalla palolla. Kouvolalainen jalkapallo menee pelaajat edellä.

KJP:n Miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja Miika Kuntonen toimii samalla MyPan kakkosvalmentajana

Yhteistyö seurojen välillä mahdollistaa resurssien tehokkaamman jakamisen tosiaan myös valmennuksen suhteen. Seurat laajentavatkin yhteistyötään edustusjoukkueiden valmennuspuolella, kun Jyväskylän alueella vaikuttanut Miika Kuntonen ottaa ohjat KJP:n miesten edustusjoukkueessa sekä toimii samalla MyPan kakkosvalmentajana.

Aikaisemmin Kuntonen on toiminut FC Vaajakosken valmennuspäällikkönä ja edellisen kauden hän toimi B-junnujen valmentajana ja FC Vaajakosken apuvalmentajana.

- Innostuin KJP:n ja MyPan yhteisestä visiosta välittömästi. Alueella on valtava kasvupotentiaali ja on mahtavaa päästä olemaan osana pelaajapolkua. Tässä tehtävässä pääsen itse vaikuttamaan asioihin ja samalla kehittymään valmentajana. Olen otettu saamastani luottamuksesta. On iso juttu päästä kehittämään koko alueen jalkapalloa, Kuntonen kertoo ja jatkaa:

- Alueelle muutto tuntuu ylipäätään hyvältä ja luontaiselta, olenhan syntynyt täällä ja isän puolen suku on aika lailla Kouvolassa.

KJP:n edustusjoukkueen rakennus käynnissä

Uuden päävalmentajan hankinnan lisäksi KJP tekee tällä hetkellä pelaajasopimuksia. Sosiaalisessa mediassa ja kahvipöydissä huolta tuntuu herättäneen se, riittääkö pelaajia molempiin seuroihin.

KJP:n toiminnanjohtaja Juuso Laitinen rauhoittelee:

- Pelaajat tulevat riittämään molemmille, siitä ei jää kiinni mikään. Pelaajaliikenne toimii hyvin molempiin suuntiin. KJP tarjoaa MyPan kokoonpanon ulkopuolelle jääville pelaajille peliaikaa ja hyvän alustan. Pelaajat ja valmentajat kautta linjan ovat suhtautuneet yhteistyöhön positiivisesti. Tällaista yhteistyötä on selkeästi odoteltu jo aikaisemmin.

Monen huolena tuntuu olevan myös se, unohtuuko yhteistyön tiimellyksessä oma seura ja sen tärkeys.

- Kun lähdetään kehittämään kouvolalaista jalkapalloa on oma seura toki aina itselle se tärkein, mutta on pidettävä mielessä kenen puolesta tätä hommaa tehdään. Tätä tehdään kouvolalaisten jalkapalloilijoiden puolesta, eli pelaajat edellä mennään. Pelaajat ovat tärkeimpiä, ilman heitä ei ole myöskään seuratoimintaa, Laitinen korostaa.

Muutakin muhii jo pinnan alla.

- Nyt kun MyPan ja KJP.n välinen yhteistyö on saatu potkaistua käyntiin, jatketaan alkuvuodesta 2024 neuvotteluja myös Kumun ja muiden alueen seurojen kanssa, Laitinen kertoo.

Hyvällä fiiliksellä eteenpäin

Yhteistyöhön lähdetään siis innolla ja näkyvästi. MyPan ja KJP:n edustusjoukkueiden pelaajat kantavat jatkossa peliasuissaan molempien seurojen logoja. Kouvolalaisen jalkapallon eteenpäin menemisen kannalta on tärkeää, että peleihin saadaan myös yleisöä. Molemmat seurat kannustavatkin kouvolalaisia saapumaan sankoin joukoin sekä MyPan että KJP:n peleihin.


Teksti: Suvi Karell
Haastattelut: Osku Muuronen
Kuvat: Canvan kuvapankki

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20