P15 jyrää, vanhemmilla vaihtelua
Julkaistu: 25.04.2023 23.13

P17 ja P15 ihmettelivät vielä avauspeleissään isoa kenttää, mutta toinen kierros 15.-16.4 toi jo komeat voitot. . Kolmannella voittokulkua jatkoi P15

KJP:n vanhimmat poikajoukkueet ovat ehtineet pelata jo kolme kierrosta sarjoissaan, 17-vuotiaat Kakkosessa ja 15-vuotiaat Ykkösessä. Molempien avauspeleissä näkyi ison kentän tuntuman puute talven ja ahtaan harjoitushallin jäljiltä, mutta jo toisella kierroksella tuntuma ja sitä kautta peli-ilokin löytyivät.

P17 aloitti vieraissa Itä-Helsinkiä vastaan ja meni siinä Aleksi Onatsun ja Robert Laitisen maaleilla tauolle 2-1 johdossa. Toisella puoliajalla pakka kuitenkin sekosi ja I-HK iski kahdesti reilun kahden minuutin sisään ottaen johdon, jota se vielä jatkossa kaunisteli.

Kuten tuloksen synnystä voi arvata, kotiavaukseen lauantaina 15.4.2023 Saviniemessä riitti sopivasti paineita. Paineet purkautuivat juuri oikealla tavalla hyvänä suorituksena, jonka edessä Kontulan Urheilijat oli täysin pallopoikana ottelun päättyessä 7-0 (3-0).

Laitinen ja Onatsu onnistuivat jälleen kumpikin maalinteossa kerran. Santeri Jäntti iski kahdesti ja Roni Polat, Vili Ekman ja Veikko Turunen kukin kerran.

Kolmas kierros käänsi jälleen tuloksellisesti kurssin, kun kotipeli FC Lahtea vastaan päättyi 0-1

- Pelaajien perustaidot ovat hyvällä tasolla, mutta joukkueen hitsautuminen yhtenäiseksi vaatii vielä jonkun keinon tai tekijän. Avauspelissä näkyi selvästi ison kentän minuuttien puute, valmentaja Mika Halmetniemi totesi.

Kakkosessa sarjapaikka on luonnollisesti vähimmäistavoite, mutta kun avaustappion aiheuttanut I-HK taitaa olla lohkon eliittiä, tasaisella parantamisella ryhmälle on oletettavasti tie auki yläjatkosarjaan.

Lohkon joukkueet tulevat suurimmaksi osaksi pääkaupunkiseudulta, mutta mukana ovat myös Lahti ja Lappeenranta, jälkimmäinen jopa kahden joukkueen panoksella.

Nousu ja kahdet juhlat

P15-joukkue avasi kotona 16.4.2023 Malmin Palloseuraa vastaan. Jos vanhempi ikäluokka sai omassa avauksessaan shokkihoitoa tauon jälkeen, MPS tarjoili äkkimaali heti pelin alkajaisiksi. Peli oli reilun kahdeksan minuutin jälkeen jo 0 - 2.

Kun vaikea 20-minuuttinen oli takana, KJP otti kentän täysin haltuunsa. Kavennuksen teki Rasmus Pajari ja tasoituksen Kaapo Kurhinen loppuhetkillä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vajaat viisi minuuttia.

- Tuossakin pelissä näkyi ison kentän tuntuman puuttuminen. Tasapeli oli varmaan oikeutettu lopputulos, sillä vaikka olimme huonon alun jälkeen niskan päällä, vastustaja vei alkua täysin ja aivan lopussa sillä oli taas paikat voittomaaliin, Halmetniemi tunnusti.

Toisella kierroksella KJP:n pojat matkasivat Porvooseen FC Futuran vieraaksi. Tällä kertaa ottelu oli hallussa sananmukaisesti alkuvihellyksestä lähtien, sillä Kaapo Kurhinen tälläsi avaus- ja voittomaalin jo 1. minuutilla. Kun jatkoa seurasi 52. ja 70. minuutilla, Kurhinen teki puhtaan hattutempun ja nosti maalisaldonsa kahden pelin jälkeen neljään.

Neljännen maalin viimeisteli Veeti Piira pelikellon käydessä lisäaikaa.

- Joukkueen valtteja ovat mieletön asenne ja kehittymistä tukeva me-henki. Parantaa voisimme siten, että pelaajat alkaisivat uskaltaa käyttää luovuutta, muutakin kuin valmiiksi piirrettyjä juttuja. Vastuunkanto tai luovuus eivät missään nimessä ole kiellettyjä asioita, myös P15-joukkuetta valmentava Halmetniemi arveli.

Kolmannessa ottelussaan P15 kohtasi vieraissa FC Espoon, ja tahti pysyi hienona. Oma pää säilyi koskemattomana, mutta isäntien päässä kolahti viidesti. Yksi kirjattiin FC Espoon omaksi maaliksi ja yhden teki Veikko Huuskonen. Kaapo Kurhinen jatkoi melkoista tahtiaan ja mätti jälleen hattutempun. Näin ollen miehen saldo kolmen pelin jälkeen on jo seitsemän täysosumaa. Taulukossa KJP on Ykkösen ykkönen.

15-kesäisten Ykkönen on todella Uusimaa-painotteinen. KJP:n ohella ”maalta” tulee vain Lahden Reipas.

- Markku Lintula -

17-vuotiaiden harjoituksissa ison voiton jälkeen oli hyvä ryminä päällä. Harjoitusmaalit tehtiin huomattavan kovilla vedoilla.

Mika Halmetniemi jakaa treeniliivejä P17-ryhmälle. Joukkueessa on taitoa ja kokoa, mutta yhdessä tekemistä voi vieläkin parantaa.

Veeti Piira (vasemmalla), Aaron Tolvanen ja Aleksi Jokiranta olivat 19.4.2023 ikäluokkansa Idän alueleirillä.

Kaapo Kurhinen iski Porvoossa hattutempun ja uusi temppunsa heti seuraavalla kierroksella FC Espoon verkkoon.