​Tiedote: Muutoksia tulevan talven treeneihin
Kouvolan Jalkapallo ryJulkaistu: 20.09.2024 19.35

​Tiedote: Muutoksia tulevan talven treeneihin

Seuran hallitus on hankalan tilanteen edessä, koska kustannukset Sami Hyypiä-areenalla ovat entisestään nousseet. Pelätty seinä on tullut nyt vastaan, eikä seurallamme ole taloudellisia edellytyksiä sitoutua Sami Hyypiä-areenan vakiovuoroihin marraskuusta huhtikuun loppuun ilman kausimaksujen merkittäviä nostoja 8v8 ja 11v11 ikäluokissa. Kausimaksujen korotusten tai henkilöstön vähennysten tielle seuran hallitus ei halua lähteä.

Sami Hyypiä-areenan vakiovuorojen maksamiseen tulee sitoutua 6 kuukauden ajalle marraskuusta huhtikuun loppuun ja niihin tulisi kulumaan talvikauden aikana noin 114 000 euroa, joista junioreiden osuus on vähintään 99 852 euroa.

Talven ajalta maksetaan lisäksi junioreiden osalta Saviniemen hallin kustannukset 22 204 euroa sekä koulujen salien kustannukset. Sami Hyypiä-areenan tilatuki on ollut talvikauden 2022-2023 kustannuksista 30 %, edellisellä talvikaudella 2023-2024 tuki pieneni 21,5 %, eikä sen suuruudesta tulevalle talvelle 2024-2025 ole tietoa.

Vuorojen haasteet

Meillä ei ole myöskään selkeää tietoa siitä, milloin Lehtomäen kenttä avataan jalkapalloilijoiden käyttöön ja lämmitetäänkö sitä tulevana talvena. Tämä aiheuttaa huomattavia haasteita joukkueiden harjoitusvuorojen suunnitteluun, sillä talvivuorot pitää varata ennen kuin lämmityspäätös on tehty. Kaupungin päätösten viivästykset siirtävät kustannuksia suoraan junioreidemme maksettavaksi, kun meidät ajetaan ottamaan runsaasti vakiovuoroja Sami Hyypiä-areenalta. Vakiovuoroja ei voi perua ja ne tulee maksaa, vaikka niitä ei käytettäisikään.

Vuorojen käyttö on myös ollut toisinaan ongelmallista. Olemme kohdanneet tilanteita, joissa kenttävuoroja on peruttu ja osia kentästä otettu käyttöön ilman ennakkoilmoitusta, vaikka junioreitamme on ollut yli 100 kentällä. Tämä on erityisen haastavaa ja epäoikeudenmukaista meille yhtenä alueen suurimpana liikuttajana.

Prime time-vuorot menevät usein pienemmille seuroille ja aikuisjoukkueille, vaikka juniori-ikäiset tarvitsisivat niitä enemmän. Kaikille seuroille vuorot ovat tietenkin yhtä tärkeitä, mutta liikutettavien määrä tulisi ottaa huomioon. Yksi vuoro palvelee seuraa, jolla on 50 harrastajaa huomattavasti enemmän, kuin seuraa jolla on yli 800 harrastajaa.

Vuoroja myös tarjotaan meille usein liian myöhäisinä, esimerkiksi klo 19:30 jälkeen, mikä on monille junioreille aivan liian myöhäinen ajankohta. Tällainen aikataulu vaikeuttaa myös palkallisen henkilökunnan työtä, joka joutuu sitoutumaan ilta-aikaan. Samaan aikaan näitä vuoroja annetaan aikuisille, jotka voisivat hyvin mennä vuorolle kello 19:30 jälkeen.

Valmennukseen panostaminen ja ikäluokkien kehittäminen

Seuran hallitus näkee tässä tilanteessa vakiovuoroja tärkeämpänä turvata ikäluokkien valmennuksen ympärivuotiset resurssit ja etsiä vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa kehittävä talviharjoittelu.

Haluamme panostaa jatkossa enemmän 8v8 ja sitä vanhempien ikäluokkien valmennukseen. Tavoitteenamme on saada kaikille ikäluokille ammattitaitoiset, palkatut vastuuvalmentajat, jotta voimme kehittää toimintaamme entistä ammattimaisempaan suuntaan. Näin varmistamme, että jalkapallon harrastaminen pysyy kehittävänä ja laadukkaana kaikille tasoille.

Keskustelua kaupungin kanssa

Seuran hallitus jatkaa keskustelua Kouvolan kaupungin kanssa talviharjoittelun olosuhteista sekä Lehtomäen kentän käytöstä maaliskuun alusta alkaen. Toivomme, että vuorojen suunnittelu ja päätökset tehdään ajoissa ja että päätöksistä voidaan neuvotella myös niiden jälkeen. Toiminnan suunnittelun on palveltava myös yhtä alueen suurimmista liikuttajista eli meitä, jotta emme joudu sitoutumaan epäselviin tai meille epäedullisiin vuoroihin.

Meille on tärkeää, että jalkapallon harrastaminen pysyy edullisena ja että toimintamme voi kehittyä entistä laadukkaammaksi kaikilla tasoilla ja ikäluokissa.

Talven 24/24 vuorot

Talven 24/25 aikana 8v8 ja 11v11 ikäluokkien harjoitukset suunnitellaan ja varataan kuukausittain valmennuspäällikön ja junioripäällikön toimesta. Sami Hyypiä-areenalta tullaan varaamaan yksittäisiä vuoroja huomioiden joukkueiden muut harjoitukset, pelit sekä fyysinen harjoittelu. Yksittäiset vuorot maksavat enemmän, mutta niiden maksamiseen ei tarvitse sitoutua 6 kuukaudeksi.

Pyydämme kaikkia seuran toimihenkilöitä ja jäseniä seuraamaan seuran virallisia kanavia ja valmentajien sekä joukkueenjohtajien viestejä tarkempien tietojen saamiseksi. Harjoitusaikataulut löytyvät Jopoxista.

Ystävällisin terveisin,
Kouvolan Jalkapallo ry
Hallitus

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20