Pöhinää ja pelimiehiä
Julkaistu: 24.02.2022 16.53

Pöhinää ja pelimiehiä

KJP valmistautuu jalkapallon Kolmoseen, joka päästäneen kahden rajoituskesän jälkeen pelaamaan täytenä kaksinkertaisena sarjana. Se vaatii isoa rinkiä, jollainen alkaa onneksi olla jo koossa.

Kello on 20.30 ja Sami Hyypiä areenan ovi käy tasaiseen tahtiin. KJP-asuisia nuoria jalkapalloilijoita – seassa sopivasti tuttuja ja kokeneita kasvoja – marssii pukukoppiin. Joukkueenjohtaja Markku Kokon ilmaisu ”hyvästä pöhinästä” on helppo uskoa. Treenien alkaessa nurmella on kolmisenkymmentä pelaajaa.
- Harjoitukset pystytään aina lopettamaan pelaamalla 11 vastaan 11. Tämän varmistaa se, että KJP:n kakkonen harjoittelee samaan aikaan. Kuitenkin jo edustuksen ringistä on saatu moniin harjoituksiin riittävästi miehiä, Kokko laskeskelee. Lehtomäen lämmitys on päällä, mutta epävarmojen sääolojen vuoksi KJP:llä on Hyypiältä edelleen kolme viikkovuoroa ja vielä yksi fysiikkavuoro jäähallista. Seura vastasi pelaajien innostukseen satsaamalla olosuhteisiin.

Lisäksi tosipelit ovat lähempänä kuin moni metristen kinosten keskellä ymmärtääkään. KJP:n kakkonen pelaa Suomen cupissa nyt perjantaina, ja Kaakon Kolmosen pelit alkavat huhtikuussa. KJP Edustuksen Suomen cup pelataan myös lähiaikoina, joko 4.3 vierasotteluna tai 13.3. kotipelinä Lehtomäessä.

KJP:n maalivahtiosastolla palloa nappaava Jesse Lehtinen edustaa nuoruutta ja Liigassakin koppeja ottanut Ville Iiskola kokemusta.


KJP:n maalivahtiosastolla palloa nappaava Jesse Lehtinen edustaa nuoruutta ja Liigassakin koppeja ottanut Ville Iiskola kokemusta.


Härkäviikot kysyvät miehiä

KJP:n edustusjoukkueessa on helmikuun lopussa 24 sopimuspelaajaa, ja ainakin neljän pelaajan kanssa asiat ovat siinä määrin pitkällä, että luku kasvaa pian entisestään. Päävalmentaja Esa Udd muistuttaa, että kahden koronakesän jälkeen pelimäärä tulee kasvamaan sarjan palatessa normaaliin muotoonsa, kaksinkertaiseen sarjaan ilman loppujakoa ylempään ja alempaan.
- Sarjaohjelmassa on jopa kolmen ottelun viikko. Pelitahti on kova, joten niillä seuroilla, jotka haluavat selvitä siitä, on oltava riittävästi pelaajia, Udd muistuttaa. Iso rinki takaa hyvät harjoitukset ja kunnon reservin, mutta samalla se on myös haaste valmentajalle.
- Täytyy tietenkin miettiä, miten pystyy pitämään kaikki tyytyväisinä. Tässä mielessä Nelosessa pelaava kakkosjoukkue on hyvä asia. Kaikille pelipaikoille löytyy kilpailua, Udd laskee. Kesätyöt, asepalvelukset, haut opiskelupaikkoihin yhdistettynä mahdollisiin loukkaantumisiin pitänevät kuitenkin rankassa sarjassa huolen siitä, että tosissaan ylös pyrkiville myös riittää näyttöpaikkoja.
- Pelaajien sitoutuminen joukkueeseen on erittäin hyvää. Henkeä ei voi rakentaa väkisin, vaan se syntyy joukkueessa itsekseen, joukkueenjohtaja Kokko painottaa.

Tuttuja jyriä ja eksotiikkaa

KJP:n lohkossa Kolmosessa vilisee viime vuosilta tuttuja vastustajia. Pisin ottelumatka tulee perinteiseen tapaan Savonlinnaan ja lyhyin Myllykoskelle. Alustavassa sarjaohjelmassa reissu Saviniemeen osuu juhannusviikolle. MYPA vastaavasti tulee KJP:n vieraaksi päätöskierroksella lokakuun alussa.
- Noihin otteluihin saadaan varmasti hyvää paikallistunnelmaa, Esa Udd näkee.

Lohko on koostettu useasta eri maakunnasta. Kymenlaaksosta mukana ovat KJP:n ja MYPA:n lisäksi PeKa/KyPa ja Haminan Pallo-Kissat.
- HaPK voi olla lohkon yllätyskortti. Sinne on siirtynyt useita PeKan viime kauden Kakkosen runkomiehiä, Udd tietää.

Etelä-Karjalasta mukana ovat Kultsu, RPS Lions Ruokolahdelta, IPS Imatralta ja Nelosesta noussut lemiläinen Kotajärven Pallo. Vielä toissa kaudella KoPa koki melkoisia rökäletappioita, mutta osaaminen ja ryhti ovat nousseet tasatahtia. Savon puolelta lohkoon on sijoitettu MiPK, Savilahti, Ristiina ja aina etenkin kotonaan hankala Savonlinna. Päijät-Hämeestä lohkon täyden Union Plaani Heinolasta.

Aggressiivinen pelitapa

Udd seuraa päävalmentajana kesken harjoituskauden urallaan eteenpäin siirtynyttä Juha Teurosta, joka vannoi liikkuvan ja hyökkäävän jalkapallon nimeen. Kotkassa asuva Susien kasvatti on valmennusajatuksiltaan samoilla linjoilla.
- Pelitapamme tulee olemaan erittäin aggressiivinen ja hyökkäävä. Pyrimme nopeisiin riistoihin, joista saadaan aikaan nopeita hyökkäyksiä, Udd lupaa.

Esa Udd pelasi Kouvolassa useissa joukkueissa. Nyt hän valmentaa KJP:n edustusjoukkuetta.

Maalintekovoimaa KJP:ltä löytyy laajalta rintamalta. Ikähaitarin ääripäissä lienevät viime kaudella jo eräänlaisen läpilyönin tehnyt Otto Haimi ja vastaavasti oudolla pelipaikalla keskikentän pohjalla vähille maaleille jäänyt Niko Nakari.

Tuskanhikeä puolustuksille aiheuttaa myös jalkavamman vuoksi koko viime kauden sivussa ollut vauhtikone Oskari Nurminen, joka tervehdyttyään silmin nähden nauttii tekemisestä. - Kolmosen pelaajisto nuortuu koko ajan. Joukkoon tarvitaan kuitenkin myös kokemusta. On hienoa nähdä, kuinka pitkään pelanneen esimerkki, vaikkapa tilanteisiin menemisestä tarttuu tosissaan kehittymistä haluaviin nuoriin, päävalmentaja myhäilee.

Vammoista päässyt Oskari Nurminen kiihdyttää temppuradalla vastassaan oranssin joukkueen Joel Harinen.

Jere Sjögren (vasemmalla) ja Ville Majander pinkovat temppurataviestissä, joukkueenjohtaja Markko Kokko seuraa taustalla.


KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20